ΤΟΠΙΚΑ

Στο «κουφάρι» της Βαμβακουργίας η τελευταία δόση για 45χρονο

στο-κουφάρι-της-βαμβακουργίας-η-τελ-378183

«Στο κουφάρι» του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας άφησε την τελευταία του πνοή ένας 45χρονος χρήστης από τη Νέα Ιωνία. Ο 45χρονος είχε να δώσει σημεία ζωής από την Παρασκευή το μεσημέρι και τελικά την Κυριακή το απόγευμα βρέθηκε νεκρός, σε κατάσταση σήψης στα βρωμερά ερείπια της Βαμβακουργίας.

Η δυσοσμία στην περιοχή, από το κουφάρι του παλιού εργοστασίου που έχει μετατραπεί σε χωματερή, αλλά και καταφύγιο αστέγων, τοξικομανών, ρακοσυλλεκτών κ.α., ήταν ανυπόφορη την Κυριακή το απόγευμα.

Οι υποψίες ότι η δυσοσμία μπορεί να προκαλείται από πτώμα, δυστυχώς επαληθεύτηκαν λίγο αργότερα, όταν κάποια άτομα άρχισαν να εισέρχονται στο εσωτερικό του παλιού εργοστασίου και να ακολουθούν την απαίσια οσμή προκειμένου να οδηγηθούν στην πηγή της.

Στον πρώτο όροφο του κτιρίου σε ένα μικρό χώρο με τουαλέτα σοκαρίστηκαν από το θέαμα. Το πτώμα ενός σωματώδους άντρα σε σήψη, προκάλεσε φρίκη και τα άτομα που βγήκαν τρέχοντας από το χώρο, ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.

Μετά από λίγο, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρισκόταν στο σημείο και στη συνέχεια επιλήφθηκαν αστυνομικοί του ΑΤ Νέας Ιωνίας που διενεργεί και την προανάκριση.

Αντρο… ναρκωμανών

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που περίοικοι γίνονται ουσιαστικά αυτόπτες μάρτυρες τέτοιων περιστατικών, τα οποία καταγγέλλονται στην Αστυνομία για τα περαιτέρω, καθώς ο χώρος είναι ξέφραγο αμπέλι.

Το τεράστιο ακίνητο ρημάζει όσο δεν αξιοποιείται, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε άντρο περιθωριακών.

Το συγκεκριμένο ακίνητο με οικόπεδο χιλιάδων στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας, εδώ και 18 χρόνια, από το 1996 που έκλεισαν οι πύλες της πάλαι πότε κραταιής ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, παραμένει αναξιοποίητο, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της Πολιτείας. Πριν από λίγα χρόνια είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστεί στο χώρο το Μεσογειακό χωριό, μετά την απώλεια των Αγώνων ο Δήμος Βόλου αποφάσισε να το εντάξει σε ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, προκειμένου να γίνουν εργατικές κατοικίες, το πρόγραμμα δεν προχώρησε και έτσι κτίριο και οικόπεδο παραμένουν στο έλεος της εγκατάλειψης, «παρέχει στέγη» κατά καιρούς σε περιθωριακούς, ενώ έχει μετατραπεί σε μία απέραντη εστία μόλυνσης.

Το ακίνητο ιδιοκτησιακά είχε περιέλθει στον ΟΕΚ αρχικά και μετά την κατάργηση του ΟΕΚ, ανήκει στις αρμοδιότητες του ΟΑΕΔ. Όμως δεν κουνιέται «φύλλο». Ντουβάρια μισογκρεμισμένα, σπασμένα τζάμια, διαλυμένες πόρτες, συνθήματα κάθε είδους, κοσμούν όλους τους τοίχους του κτιρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου