ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη για εμπρησμό στον Αλμυρό  

κάθειρξη-για-εμπρησμό-στον-αλμυρό-378103

Κάθειρξη 5 ετών και φυλάκιση 6 μηνών επέβαλε προχθές το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 61χρονο για υπόθεση εμπρησμού στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού τον Οκτώβριο του 2014.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πρόκληση έκρηξης και για κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού. Το επεισόδιο σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στις 11 Οκτωβρίου του 2014 έξω από το σπίτι 47χρονης Ρουμάνας και ήταν θαύμα που δεν προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές ή ακόμη και τραυματισμός, παρά μόνο φθορές στην είσοδο.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος στο δικαστήριο φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να τρομοκρατήσει τη Ρουμάνα επειδή του όφειλε χρήματα και δεν του τα επέστρεφε.

Εντούτοις, η 47χρονη τον διέψευσε. Είπε ότι δεν είχε καμία σχέση μαζί του και δεν γνώριζε τον λόγο για τον οποίο προχώρησε στην πράξη.

Η παθούσα κατέθεσε στο δικαστήριο εξεταζόμενη ως μάρτυρας μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς έχει φύγει από τη χώρα και διαμένει με την οικογένειά της στη Ρουμανία.

Νωρίτερα ζήτησε από το δικαστήριο να ασκήσει παράσταση πολιτικής αγωγής, όμως το αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό, καθώς δεν είχε ασκήσει παράσταση πολιτικής αγωγής ούτε στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Επισημαίνεται ότι η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα μειώθηκε αρκετά σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση. Το Κακουργιοδικείο είχε επιβάλει κάθειρξη 11 ετών και φυλάκιση 1 έτους. Συνήγορος υπεράσπισης προχθές ήταν ο δικηγόρος Θεόδωρος Λεπενιώτης.

Ο 61χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όμως προχθές μετά τη δίκη κρατήθηκε για να οδηγηθεί στις φυλακές, αφού η κάθειρξη είναι εκτελεστέα.

Επισημαίνεται ότι η υπόθεση ανέβηκε στο ακροατήριο μετά από δικογραφία που είχε σχηματίσει το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Τα ευρήματα των πυροσβεστών που κλήθηκαν για κατάσβεση της πυρκαγιάς είχαν προκαλέσει διάχυτο προβληματισμό.

Από την προανάκριση είχε διαπιστωθεί ότι η φωτιά δεν προκλήθηκε από αμέλεια ή ατύχημα. Αντίθετα, ο 61χρονος είχε τοποθετήσει γκαζάκι στην είσοδο του σπιτιού της Ρουμάνας, το οποίο είχε περιτυλίξει με ύφασμα εμποτισμένο με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια είχε προκαλέσει πυρκαγιά και έκρηξη τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Οκτωβρίου 2014.

Είχε σχηματίσει δικογραφία και κατά ενός δεύτερου ατόμου, η εμπλοκή του οποίου στην πορεία δεν προέκυψε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου