ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση για την καλλιέργεια καρυδιών στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Βόλου

ενημέρωση-για-την-καλλιέργεια-καρυδι-377889

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Βόλου προχώρησε σε συστάσεις για την καλλιέργεια καρυδιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρατηρούνται κατά τόπους σημαντικές προσβολές (εικόνες 1-3), έως και φυλλόπτωση, ιδιάιτερα σε δενδροκομεία που δεν έγιναν επαρκείς ψεκασμοί ή δεν γινόταν σωστή κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό. Επίσης, τα συμπτώματα είναι έντονα σε καρυδεώνες όπου τόσο το κλάδεμα, όσο και ο τρόπος άρδευσης, ευνόησαν την ύπαρξη υψηλής σχετικής υγρασίας στην κόμη των δένδρων κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Επειδή ο μύκητας διαχειμάζει στα προσβεβλημένα όργανα που πέφτουν στο έδαφος, απαιτείται λήψη μέτρων για τον περιορισμό του πρωτογενούς μολύσματος την επόμενη καλλιεργητική περίοδο:

  1. Απομάκρυνση και κάψιμο των ξερών, πεσμένων στο έδαφος φύλλων ή ενσωμάτωσή τους με ελαφρύ φρεζάρισμα.
  2. Σε περίπτωση μεγάλης προσβολής ψεκασμός των φύλλων με ένα χαλκούχο σκεύασμα, πριν ή μετά την πτώση τους στο έδαφος.
  3. Σωστό κλάδεμα ώστε να εξασφαλίζεται καλός αερισμός των δένδρων.
  • Χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά προϊόντα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα των σκευασμάτων.
  • Η χρήση των προϊόντων αυτών πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες χρήστες κατόχους πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
  • Όλα τα δελτία μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο διαδίκτυο www.minagric.gr
  • Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να λαμβάνουν τις γεωργικές προειδοποιήσεις για τα ακρόδρυα, παρακαλούνται να το δηλώσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα προς την Υπηρεσία μας, στη διεύθυνση: [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου