ΤΟΠΙΚΑ

Ανήλικοι κρατούμενοι βρήκαν και επέστρεψαν χρηματικό ποσό

ανήλικοι-κρατούμενοι-βρήκαν-και-επέσ-377357

Παράδειγμα τιμιότητας οκτώ νεαροί κρατούμενοι του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος οι οποίοι βρήκαν χρήματα και τα επέστρεψαν

Συγκινητικό και ταυτόχρονα διδακτικό το περιστατικό που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας με πρωταγωνιστές οκτώ νεαρούς κρατούμενους, οι οποίοι εξέπληξαν τους πάντες με την τιμιότητά τους.

Οι οκτώ νεαροί κρατούμενοι, οι οποίοι προέρχονται από το Αφγανιστάν, δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή να κρατήσουν τα χρήματα που βρέθηκαν τυχαία σε δέμα με είδη ένδυσης του «Εσταυρωμένου» και ενδεχομένως τα λησμόνησε κάποιος εθελοντής, την ώρα της συσκευασίας. Αντιθέτως, ενημέρωσαν άμεσα τους αρμόδιους για το συγκεκριμένο γεγονός, επιστρέφοντας τα χρήματα στο Σύλλογο.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, ο «Εσταυρωμένος» ετοίμασε και απέστειλε μερικά δέματα με σκοπό να διανεμηθούν σε ανήλικους κρατουμένους. Τα δέματα περιείχαν: οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, τηλεκάρτες, τσιγάρα, σαπούνια, σαμπουάν, σλιπ, φανελάκια, κάλτσες, παντελόνια, καλοκαιρινές μπλούζες, πετσέτες, μαξιλαροθήκες και σεντόνια. Τα σεντόνια ήταν καθαρά, σιδερωμένα και τακτοποιημένα σε καθαρές νάιλον σακούλες. Η υπηρεσία της φυλακής τα διένειμε σ’ έναν θάλαμο της πτέρυγας ανηλίκων. Οκτώ ανήλικα παιδιά, άπορα, ηλικίας 18 έως 20 ετών, πήραν στα χέρια τους καθαρά σεντόνια.

Την ώρα που άνοιγαν το δέμα διαπίστωσαν ότι πάνω στα σεντόνια υπήρχαν ξεχασμένα χαρτονομίσματα αξίας 250 ευρώ. Μετά από σύσκεψη αποφάσισαν να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες της φυλακής, διότι τα χρήματα αυτά δεν τους ανήκαν. Ισως κάποιος εθελοντής να τα είχε λησμονήσει την ώρα της συσκευασίας των δεμάτων. Η Κοινωνική Υπηρεσία ειδοποίησε τον πρόεδρο του «Εσταυρωμένου» για το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο εξέπληξε τους πάντες. Ο «Εσταυρωμένος» επιβράβευσε την τιμιότητα και την ευγενική τους πράξη, προσφέροντας μέρος των χρημάτων, στις οκτώ άπορους κρατούμενους.

Παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι είναι άποροι και έφυγαν από την πατρίδα τους κρυφά, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα προκειμένου να αναζητήσουν ένα καινούργιο αύριο και εργασία σε χώρες της Ευρώπης, απέδειξαν έμπρακτα τη μεγαλοψυχία τους, εισπράττοντας τους επαίνους του προσωπικού της φυλακής και του «Εσταυρωμένου».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος», π. Θεόδωρος Μπατάκας, υπογραμμίζει ότι «βλέπουμε πολλά θαύματα στις φυλακές και γεγονότα που δείχνουν ότι κάποιοι κρατούμενοι είναι καλύτεροι από εμάς. Είναι αξιέπαινα αυτά τα παιδιά και η πράξη τους δείχνει το πόσο πρέπει να σκύψουμε πάνω σε αυτά τα παιδιά και σε αυτούς τους κρατουμένους, γιατί υπάρχει ελπίδα. Ο λόγος του Θεού πολλές φορές βλαστάνει στις ψυχές των παιδιών. Υπάρχουν και διαμάντια στις φυλακές».

Οι οκτώ κρατούμενοι, οι οποίοι είναι άποροι, έδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική διαδικτυακή ανάρτηση του «Εσταυρωμένου»: «Μπράβο σ’ αυτά τα παιδιά που μας έδωσαν ένα φωτεινό παράδειγμα ζωής, που παρά τη φτώχια τους δεν σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Μπράβο σ’ αυτά τα παιδιά που ενώ θεωρούνται από την κοινωνία κακοποιοί και εγκληματίες, μας έβαλαν τα γυαλιά για την τιμιότητά τους και τη Χριστιανική τους πράξη. Μπράβο και στους κοινωνικούς λειτουργούς για την πολύτιμη συνεργασία και την ειλικρίνειά τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου