ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σούρλας: Η Βουλή στηρίζει τα σχολεία της Β. Ηπείρου

γ-σούρλας-η-βουλή-στηρίζει-τα-σχολεία-37738

Δωρεά υπολογιστών με απόφαση Τασούλα

Σχετικά με την απόφαση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα για τη δωρεάν χορήγηση 30 ηλεκτρονικών υπολογιστών για τα σχολεία της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Β. Ηπείρου ο Γ. Σούρλας δήλωσε: «Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 συγχαίρει τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κ. Τασούλα, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα που θέσαμε για τη στήριξη των σχολείων της Β. Ηπείρου με ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Η δωρεά της Βουλής, καλύπτει βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητικών κοινοτήτων.

Η απόφαση αυτή αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος για τους ομογενείς μας στη Β. Ήπειρο που κρατούν ζωντανό και περήφανο τον ελληνισμό στην πολύπαθη αυτή περιοχή.

Η Ένωση αναζητώντας τα οστά των πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει όχι μόνο την προσφορά τους τότε και σήμερα, αλλά και τις ανάγκες τους, στις οποίες προσπαθεί να σταθεί αρωγός. Αποφάσεις, όπως αυτή της Βουλής με ουσιαστικό και συμβολικό περιεχόμενο εκφράζουν τα κοινωνικά και πατριωτικά μας αισθήματα στους ομογενείς, που τόσο τα έχει ανάγκη ο απανταχού της γης ελληνισμός».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου