ΤΟΠΙΚΑ

Αβάσιμες οι επιφυλάξεις για το Μουσείο της Αργούς

αβάσιμες-οι-επιφυλάξεις-για-το-μουσεί-377298

Απαντά ο Φώτης Λαμπρινίδης σε επιστολή του ΤΕΕ Μαγνησίας

Αβάσιμες χαρακτηρίζει τις επιφυλάξεις του ΤΕΕ Μαγνησίας σε ό,τι αφορά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Βόλου για τη δημιουργία Μουσείου για την Αργώ, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φώτης Λαμπρινίδης.

Ο κ. Λαμπρινίδης τονίζει ότι η υπηρεσία δεν περιέπεσε σε λάθη, αντιθέτως τήρησε κατά γράμμα τη Νομοθεσία.

Απαντώντας σημείο προς σημείο σε αυτά που επισημαίνει το ΤΕΕ, ο κ. Λαμπρινίδης αναφέρει ότι το κτιριολογικό πρόγραμμα δεν τροποποιήθηκε κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού, το οποίο γινόταν σαφές στην προκήρυξη ότι δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μουσειολογική μελέτη.

Αναφέρει επίσης ότι ούτε το τοπογραφικό αλλοιώθηκε, απλώς δόθηκε η ευκαιρία στους μελετητές να κινηθούν πιο ελεύθερα ενώ για την περίπτωση του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, Β. Κολώνα, ο κ. Λαμπρινίδης επισημαίνει δεν αντικαταστάθηκε αλλά ότι υποχρεωτική τρίμηνη απουσία του στο εξωτερικό, τον ανάγκασε να μη συμμετάσχει.

Σχολιάζοντας τη φημολογία βάσει της οποίας μέλη της επιτροπής είχαν συγγενική θέση με συμμετέχοντες, υποστηρίζει ότι οι συμμετοχές στο διαγωνισμό ήταν ανώνυμες μέχρι την τελική κρίση και επομένως δεν ήταν δυνατό να γνωρίζει κάποιος την ύπαρξη ή μη, συγγενικών σχέσεων.

Τέλος, αφήνει αιχμές και για την αναβολή της επικύρωσης του αποτελέσματος του διαγωνισμού από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, μετά το εξώδικο που είχε αποστείλει ο νέος -σήμερα- Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, υπογραμμίζοντας ότι το πρακτικό της κριτικής επιτροπής σωστά πήγε για επικύρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και οι προκριθείσες μελέτες προκειμένου να τεθούν υπόψη των μελών του. «Το Δημοτικό Συμβούλιο όμως ανέβαλε το θέμα. Αν δεν είχε αναβληθεί το θέμα, θα είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως η τυπική διαδικασία και θα είχαν αναρτηθεί οι μελέτες, ώστε να αποφευχθεί η όποια τυχόν εκτός τυπικής διαδικασίας δημοσίευση. Δηλώνουμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία δεν «περιέπεσε» σε λάθη, όπως εντελώς αβάσιμα αναφέρετε στην επιστολή σας, αντίθετα τήρησε τη νομοθεσία και τη διακήρυξη με συνέπεια και υπευθυνότητα», αναφέρει ο κ. Λαμπρινίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου