ΠΟΛΟ

Ζορμπάς και Βόλος ένωσαν τις Εθνικές ομάδες…

ζορμπάς-και-βόλος-ένωσαν-τις-εθνικές-ο-377237

Υπό τους ήχους του Ζορμπά έπεσε η αυλαία της χθεσινής έναρξης του 11ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών, το οποίο θα λάβει χώρα από σήμερα στο Βόλο και θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 23 Αυγούστου, με την είσοδο για το κοινό να είναι ελεύθερη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φωτό: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Μετά τις τοποθετήσεις των διοργανωτών, ο ήχος του Ζορμπά κελάηδησε στα αυτιά των 16 αποστολών, αφού πέρα φυσικά από την ελληνική αντιπροσωπεία, αθλήτριες όλων των χωρών έσυραν τον χορό με την αμερικάνικη αποστολή να κάνει το πρώτο βήμα.

Ο Βόλος επιστρέφει και πάλι στο επίκεντρο των διεθνών διοργανώσεων και μετά τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, στρέφει και πάλι τα φώτα πάνω του για το επόμενο διάστημα. Η καρδιά της υδατοσφαίρισης θα χτυπά στα κολυμβητήρια του Βόλου, στην προσπάθεια και της Εθνικής Ελλάδος να κατακτήσει και πάλι ένα μετάλλιο, όπως είχε κάνει στον ίδιο τόπο αλλά πριν από δύο χρόνια η Εθνική του Γιώργου Μορφέση.

Αναμφίβολα ο Βόλος αποτελεί τη Μητρόπολη του Υγρού Στίβου, έχοντας μέχρι σήμερα την εμπειρία τριών επιτυχημένων διοργανώσεων, όπως είναι το Παγκόσμιο Νέων Ανδρών 2011, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων Συγχρονισμένης κολύμβησης 2012 και το Παγκόσμιο Νέων Γυναικών 2013.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA) η Κολυμβητική Ομοσπονδίας Ελλάδος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου φιλοδοξούν να προσφέρουν μία άριστη διοργάνωση, με δεδομένο και τον αρκετά περιορισμένο χρόνο που υπήρχε, ώστε να είναι τα πάντα έτοιμα για τη φιλοξενία της, μετά την απόφαση να ακυρωθεί η ανάθεση διεξαγωγής της διοργάνωσης στο Μεξικό, αφού οι Μεξικανοί δήλωσαν αδυναμία τέλεσης της διοργάνωσης.

Στην επίσημη τελετή έναρξης, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ του Βόλου, χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο επίτιμος γραμματέας της FINA Πάολο Μπαρέλι, το μέλος του Μπιρό της FINA και υπεύθυνος για την παγκόσμια υδατοσφαίριση, Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός του απόντος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

Ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, στο Βόλο του ναυταθλητισμού, της μακράς παράδοσης και έντονης σχέσης με το υγρό στοιχείο, την πόλη των Αργοναυτών, αρχίζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο. Οι γνώσεις και η εμπειρία μας, η αγάπη μας για τον πολιτισμό, είναι εγγύηση για την οργανωτική επιτυχία. Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξει και η ανάλογη επιτυχία στο αγωνιστικό κομμάτι. Εμείς ως πόλη και ως κοινωνία, παρά τα μεγάλα προβλήματα των καιρών, δηλώνουμε παρόντες σε κάθε τι μεγάλο και ευγενές».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε πως ο Βόλος είναι μία μεγάλη αθλητική περιφέρεια, δίνοντας προκαταβολικά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνετέλεσαν για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, απευθύνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές.

Ο κ. Διαθεσόπουλος στην ομιλία του τόνισε πως: «Ο Αθλητισμός σφυρηλατεί την ειρήνη και τη φιλία μεταξύ των χωρών» για να ευχαριστήσει από τη μεριά του, τους συνδιοργανωτές.

Οι κ.κ. Διαθεσόπουλος και Μπαρέλι κήρυξαν από κοινού την τελετή έναρξης των αγώνων, για να ακολουθήσει επίδειξη από την ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης του ΝΟΒΑ, υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού τεχνικού Κυριάκου Τάσσιου και χορευτικό πρόγραμμα από τη σχολή Chorus Line και υπεύθυνη την κ. Τηλιοπούλου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη ρίψη πυροτεχνημάτων, αλλά και τους ήχους του Ζορμπά, με το συρτάκι των διεθνών αποστολών να βρίσκει αγκαλιασμένες τις σημερινές αντιπάλους.

Η νύχτα έγινε μέρα στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ

Η Εθνική Ελλάδος ήταν η τελευταία αποστολή που μπήκε στην πισίνα

Ο Ζορμπάς ένωσε τις Εθνικές ομάδες

Το ομαδικό συγχρονισμένης του ΝΟΒΑ συμμετείχε στην τελετή έναρξης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου