ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Πρίντζος: Με 25 λεπτά το κιλό και τα λεφτά στο χέρι το σκληρό σιτάρι α’ ποιότητας

ν-πρίντζος-με-25-λεπτά-το-κιλό-και-τα-λεφτ-37726

Προσπάθεια στήριξης του αγροτικού εισοδήματος

Τιμή 25 λεπτά το κιλό για τα σκληρά σιτάρια πρώτης ποιότητας τα οποία μάλιστα θα πληρώνονται αμέσως, καθορίζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου με απόφαση του προέδρου Νικήτα Πρίντζου.

Σ’ αυτή την κατηγορία, με βάση τα σημερινά δεδομένα, υπολογίζεται να βγει το 80% και πλέον της παραγωγής που θα συγκεντρώσει ο Συνεταιρισμός. Αντίστοιχα, όσα σιτάρια δεν εξασφαλίζουν τα προβλεπόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πρώτης ποιότητας θα παραλαμβάνονται με 23 λεπτά το κιλό. Η απόφαση του προέδρου της Οργάνωσης ελήφθη σε μια προσπάθεια να «σπάσουν» τα στεγανά από εμπόρους, καθώς λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα αλώνια στη Θεσσαλία προσφέρονταν τιμές 21 και 22 λεπτών το κιλό στα χωριά από μεσίτες.

Από χθες πάντως στα σιλό του Αγίου Δημητρίου Φερών και Στεφανοβικείου ξεκίνησε η παραλαβή σκληρών σιτηρών με τον κ. Πρίντζο να εκτιμά ότι θα συγκεντρωθούν περίπου 10 χιλιάδες τόνοι. Να σημειωθεί τέλος όσον αφορά στο κριθάρι, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου ξεκίνησε να παραλαμβάνει ποσότητες, στα σιλό του Αγίου Δημητρίου Φερών. H τιμή που καθόρισε για φέτος στην εκκίνηση είναι 15 λεπτά το κιλό.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση η πληρωμή θα γίνεται τις ημέρες, Τρίτη και Πέμπτη στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου