ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο «αντίο» στην 43χρονη γιατρό Φωτεινή Πάνου

τελευταίο-αντίο-στην-43χρονη-γιατρό-φ-377154

«Νίκησε» τον καρκίνο, αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί – Η εξαίρετη γενική γιατρός έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών

Απερίγραπτη λύπη για την απώλεια μίας εξαίρετης επιστήμονα, ενός σπουδαίου ανθρώπου. Η Φωτεινή Πάνου, γενική γιατρός, αδελφή του προέδρου του Γηροκομείου Βόλου Παύλου Πάνου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη στις τελευταίες εκλογές έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών εντελώς αιφνίδια.

Η γενική γιατρός, που ήταν πολύ αγαπητή τόσο στον Βόλο, όσο και στην Τσαγκαράδα, τον τόπο καταγωγής της, αντιμετώπιζε προβλήματα με την επάρατη νόσο εδώ και πέντε χρόνια. Τα είχε καταφέρει όμως και οι τελευταίες εξετάσεις της προ δεκαπενθημέρου ήταν καθαρές.

Ωστόσο, η ίδια και η οικογένειά της δεν πρόλαβαν να χαρούν το καλό αποτέλεσμα. Την περασμένη Δευτέρα η γυναίκα παρουσίασε υψηλό πυρετό, που αποδόθηκε σε μικρή πνευμονία, αλλά η αντιβίωση δεν λειτουργούσε. Ο οργανισμός ήταν εξασθενημένος. Προχθές Τετάρτη η οικογένειά της τη διακόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και αμέσως μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διασωληνώθηκε και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η νέα επιστήμονας δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία έχοντας προσβληθεί και από μη προσδιορισμένες λοιμώξεις. Μέσα σε 30 ώρες χθες Πέμπτη στις 2.15 τα ξημερώματα εξέπνευσε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και τους οικείους της που είναι συντετριμμένοι.

Το τραγικό άγγελμα του θανάτου σκόρπισε απέραντη θλίψη στην Τσαγκαράδα, όπου η 43χρονη κατοικούσε με την οικογένειά της εδώ και δέκα χρόνια. Εχοντας αποφασίσει να αφιερώσει τη ζωή της στον τόπο καταγωγής της, που λάτρευε, η νέα επιστήμονας εγκαταστάθηκε εκεί για να προσφέρει τις υπηρεσίες της. Εκεί μεγάλωνε και την οικογένειά της. Εκεί αποφάσισε να κατέβει και ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Πατή Κουτσάφτη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Η άτυχη γυναίκα είχε εργαστεί και στην κλινική Παπαϊωάννου, όπου επίσης διακρινόταν για την προσφορά της στον συνάνθρωπο.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιος Τσάμης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας. «Εφυγε από κοντά μας ένας νέος άνθρωπος, μία εξαίρετη επιστήμονας τόσο γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για εμάς είναι τεράστια η απώλεια της Φωτεινής Πάνου», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου. ««Εφυγε» από κοντά μας μία γυναίκα που επέλεξε να μείνει μόνιμα στην Τσαγκαράδα και να προσφέρει τις υπηρεσίες της εδώ. Μία γιατρός με επιστημονική επάρκεια, που επέλεξε να αφιερώσει τη ζωή του στον τόπο της», είπε ο κ. Κουτσάφτης.

«Είμαστε βαθύτατα στενοχωρημένοι. Στις μέρες μας σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι της προσφοράς και στην επιστήμη τους και στην περιοχή τους», πρόσθεσε ακόμη.

Με αφορμή το τραγικό άγγελμα του θανάτου τα Διοικητικά Συμβούλια του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και του Γηροκομείου Βόλου εξέδωσαν ψηφίσματα, με τα οποία εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους της.

Η Φωτεινή Πάνου ήταν παντρεμένη με τον εργολάβο Απόστολο Γρηγορόπουλο και από τον γάμο της είχε αποκτήσει έναν πανέμορφο γιο, τον Στέφανο. Συγγενείς και φίλοι θα την αποχαιρετήσουν σήμερα Παρασκευή στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου