ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει αυλαία απόψε το φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Βόλο

ανοίγει-αυλαία-απόψε-το-φεστιβάλ-της-κ-377052

Θεσμό αποτελεί το 45ο φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή που διοργανώνεται απόψε και αύριο στον Βόλο, με αφιέρωμα μνήμης στον αξέχαστο Βολιώτη δημιουργό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους «για τον θάνατο ενός πολύτιμου φίλου, συνεργάτη του κόμματος και του φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή», υπογραμμίζοντας ότι η αυλαία του αυριανού κύκλου εκδηλώσεων του φεστιβάλ, ανοίγει με αφιέρωμα στις ανεπανάληπτες μουσικές δημιουργίες του.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η φιλοσοφία και το πρόγραμμα του φεστιβάλ, που ανοίγει αυλαία απόψε Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το απόγευμα στο πάρκο Ρήγα Φεραίου, αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν χθες οι διοργανωτές.

«Το φεστιβάλ μας είναι η φωνή και τα συναισθήματα των μαθητών για σχολείο που μορφώνει. Θα αντιμετωπίσουμε τη νέα κυβέρνηση με αγώνες, με δυνάμωμα της συλλογικής διεκδίκησης, με οργάνωση και αντίσταση στους χώρους μόρφωσης» είπε ο Αποστόλης Στεργιόπουλος, μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, αναφερόμενος στο βαθύτερο νόημα και τα μηνύματα του φεστιβάλ. Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα σε σπουδαστές και μαθητές για μαζική συμμετοχή στην φετινή διοργάνωση, που εμπλουτίζεται από πρότζεκτ και παιχνίδι γρίφων με θέμα «Ο καπιταλισμός βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον και την υγεία μας».

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ανέλυσε, στην συνέχεια, η Εύη Ξεκαλάκη μέλος του συμβουλίου περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, επισημαίνοντας ότι «το 45ο φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή με σύνθημα «Με τους αγώνες, τα όνειρά, την δύναμή μας, θα χτίσουμε έναν κόσμο ελεύθερο, ανοιχτό γεμάτο ελπίδα», τον σοσιαλισμό, καταφθάνει και εδώ στον Βόλο».

Το πρόγραμμα

Οι εκδηλώσεις του 45ου φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή ανοίγουν αυλαία απόψε Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στο πάρκο Ρήγα Φεραίου στον Βόλο, με πολιτική ομιλία του Νίκου Ζαχαρόπουλου, μέλος του γραφείου του κεντρικού συμβουλίου της ΚΝΕ και υπεύθυνο διεθνών σχέσεων, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Οι επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Ακολουθεί η θεατρική παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» της Σοφίας Αδαμίδου, σκηνοθεσία Θ. Ματίκα με τον Τ. Ιορδανίδη και στην συνέχεια λαϊκό – παραδοσιακό γλέντι.

Αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα του φεστιβάλ αρχίζει στις 20.30 με αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με το συγκρότημα της ΚΝΕ να αποδίδει αγαπημένα τραγούδια του.

Στο αυριανό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται μουσικό – αφηγηματικό αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ, πολιτική ομιλία του Τηλέμαχου Δημουλά, μέλος της πολιτικής γραμματείας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, η μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και κατόπιν λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι.

Στο χώρο θα υπάρχουν επιπλέον, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης εποχής», εκθέσεις, μαθητικό στέκι, στέκι φοιτητών, παιδότοπος και ταβέρνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου