ΤΟΠΙΚΑ

Εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

εγγραφή-μαθητών-στο-μουσικό-σχολείο-β-376697

Εκπνέει την Παρασκευή 30 Μαΐου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη διαδικασία επιλογής των μαθητών που επιθυμούν να εγγραφούν στην Α’ Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων της χώρας.

Συγκεκριμένα για την εγγραφή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια), για το σχολικό έτος 2014-2015, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους έως και 30 Μαΐου 2014.

Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται ως μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2014-2015 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες Επιτροπές Επιλογής (Ε.Ε.) υποψηφίων, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, και θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 25 Ιουνίου. Η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας τη Δευτέρα 23 Ιουνίου και θα διαρκέσει από μία έως και τρεις ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων.

Η διαδικασία επιλογής είναι απλή και οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής. Στη διαδικασία αυτή μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι μαθητές που ενδιαφέρονται, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη φοίτηση σε Ωδείο ή μουσική σχολή.

Πληροφορίες – αιτήσεις: Μουσικό Σχολείο Βόλου, 54ου Συντ. ΕΛΑΣ τέρμα με Αρσινόης, Βόλος, τηλ. 24210-47155 και 24210-71096, από 09:30 έως 13:30.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου