ΤΟΠΙΚΑ

Ξυλοκόπησε άγρια μάνα και αδερφό

ξυλοκόπησε-άγρια-μάνα-και-αδερφό-376471

Αποδεκτή από το δικαστήριο έγινε χθες η δραματική έκκληση 65χρονης, μητέρας δύο παιδιών, 39 και 40 χρόνων αντίστοιχα, που με δάκρυα στα μάτια εκλιπαρούσε τους δικαστές να βρουν τρόπο για να πειστεί ο 40χρονος γιος της να δεχτεί ψυχιατρική βοήθεια.

Η 65χρονη και ο δεύτερος γιος της ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τον 40χρονο, ο οποίος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι τους επιτέθηκε «διότι του άρπαξαν ποσό 200.000 ευρώ που του χάρισε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως δώρο, επειδή τον έσωσε από ανθρώπους, που τον επιβουλευόταν …».

Τα όσα ακούστηκαν χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατά τη διάρκεια της εκδίκασης του Αυτοφώρου ήταν αρκετά, ώστε οι δικαστές να διαπιστώσουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ηταν ηλίου φαεινότερο πως πριν εκδοθεί ετυμηγορία, θα πρέπει να ζητηθεί η συνδρομή των ειδικών.

Ετσι δόθηκε εντολή να πραγματοποιηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να εξεταστεί η ικανότητα του κατηγορούμενου για καταλογισμό (πλήρη ή μερικό) και για τον έλεγχο του εαυτού (αυτορρύθμιση) απέναντι στις πράξεις του.

«Δεν θέλουμε να τον δικάσουμε, βοηθήστε μας να τον σώσουμε, κύριοι δικαστές. Θα κάνει κακό στον εαυτό του και σε εμάς. Πρέπει να πειστεί να εξεταστεί από ειδικό γιατρό», εκλιπαρούσε νωρίτερα η μητέρα του με δάκρυα στα μάτια.

Η 65χρονη μαζί με τον δευτερότοκο γιο της, 39 χρόνων, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τον πρωτότοκο της οικογένειας. Καταθέτοντας στο δικαστήριο για το συμβάν αμφότεροι διευκρίνισαν ότι πρωτίστως τους ενδιαφέρει να πειστεί ο 40χρονος να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν, η ζωή τους το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει κόλαση. Οι διαμάχες διά ασήμαντον αφορμή είναι σχεδόν καθημερινές στο σπίτι, όπου συμβιώνουν όλοι.

Προχθές το βράδυ ο 40χρονος μπήκε στο μαγαζί, που διατηρεί η οικογένεια στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και τα έκανε Γης Μαδιάμ. Αφού έσπασε ό,τι βρήκε μπροστά του, καρέκλες, τραπέζια και πιάτα, πήρε ένα ξύλο και κινήθηκε εναντίον της μητέρας του. Τη χτύπησε στα άκρα και την πλάτη.

Ο αδερφός του, που έσπευσε να μπει στη μέση για να προστατεύσει τη μητέρα του, χτυπήθηκε επίσης στα χέρια.

«Δεχόμαστε συνέχεια απειλές ότι θα μας σκοτώσει. Δεν θέλουμε να δικάσουμε τον αδερφό μου, να τον σώσουμε θέλουμε», ανέφερε καταθέτοντας ο 39χρονος.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι παλαιότερα ο 4οχρονος είχε επισκεφτεί ψυχίατρο, που του συνέστησε συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, την οποία όμως δεν ακολούθησε.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η ψυχολογία του φέρεται να καταρρακώθηκε. Μέχρι πριν από δύο χρόνια ασχολούνταν ως εκπαιδευτικής πολεμικών τεχνών. Μόλις άρχισε το lock down όμως περιορίστηκε και τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα και τα επεισόδια μέσα στο σπίτι.

«Δεν είναι κακό παιδί, βοήθεια θέλει. Αν δεν δεχτεί τώρα να εξεταστεί από ψυχίατρο και να ακολουθεί συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, θα έχουμε δράματα», ανέφερε η μητέρα του, που για να ανέβει στο βήμα να καταθέσει χρειάστηκε τη συνδρομή αστυνομικού.

«Μόλις γύρισε από το περπάτημα, αναίτια θύμωσε μαζί μας και άρχισε να μας απειλεί ότι θα μας κόψει τα κεφάλια. Δεν άκουγε τίποτα. Αρχισε να σπάει τα πάντα γύρω του και μετά ξέσπασε πάνω μας», συνέχισε περιγράφοντας το προχθεσινό περιστατικό βίας που έζησε.

«Μου έχουν αρπάξει τα 200.000, που είχα φυλαγμένα. Ηταν το δώρο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν τον έσωσα από επίθεση, που δέχτηκε στην οδό Αλεξάνδρας», αντέτεινε λίγο αργότερα ο 40χρονος, όταν κλήθηκε να απολογηθεί στο δικαστήριο. Αναφέρθηκε επίσης στις υπόνοιες που έχει ότι εκτός από τη μητέρα και τον αδερφό του υπάρχουν και άλλοι που τον επιβουλεύονται και θέλουν το κακό του, ενώ υποστήριξε ότι σταμάτησε την αγωγή, διότι διαπίστωσε ότι μαζί με τα φάρμακα του χορηγούνταν ουσίες, οι οποίες δεν ενδείκνυται για τη θεραπεία του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου