ΤΟΠΙΚΑ

Οκτακόσιοι μαθητές συναντιούνται καλλιτεχνικά στη διασχολική έκθεση τέχνης

οκτακόσιοι-μαθητές-συναντιούνται-κα-37612

Αύριο ανοίγει η αυλαία παράλληλα με το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Εφηβικού Βιβλίου στο Πολιτιστικό Ν. Ιωνίας

Οκτακόσιοι μαθητές από το σύνολο των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού, στα οποία διδάσκονται το μάθημα των εικαστικών, συμμετέχουν με ισάριθμες δημιουργίες τους στη διασχολική έκθεση τέχνης, που εγκαινιάζεται αύριο, Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, παράλληλα με το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Νεανικού Βιβλίου.

Οι μαθητές συμμετέχουν με 800 έργα τους στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας έως τις 22 Απριλίου και που εντάσσεται στη «Γιορτή Παιδείας». «Η φαντασία στον κόσμο των εφήβων» είναι ο τίτλος της έκθεσης και πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων που όπως υπογράμμισε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, απέδωσε καρπούς. Ο ίδιος εξήρε τα καλλιτεχνήματα των μαθητών και τη δουλειά που γίνεται στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς εικαστικούς.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Κική Δανιηλίδου, επιλέχθηκαν 30- 40 έργα από κάθε σχολείο. «Δυστυχώς η τέχνη έχει υποβαθμιστεί σήμερα στο δημόσιο σχολείο και πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο της. Παιδεία χωρίς τέχνη δεν μπορεί να υπάρξει. Η τέχνη είναι ουσιαστικά ένα παιδαγωγικό εργαλείο. Και πολλές φορές μας έχουν εκπλήξει θετικά «κακοί» μαθητές με τις επιδόσεις τους στα εικαστικά», ανέφερε η κ. Δανιηλίδου.

Στην έκθεση τα σχολεία συμμετέχουν με τα αντιπροσωπευτικότερα έργα τους. Οπως σημείωσε η εκπαιδευτικός εικαστικών στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου, Νεκταρία Γιακμογλίδου, «η έκθεση με δημιουργία των μαθητών που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά είναι ένα βήμα και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς εικαστικών να παρουσιάσουμε τη δουλειά που γίνεται στα σχολεία μας. Και πραγματικά γίνεται πολύ καλή δουλειά. Πολλές φορές μέσω της τέχνης τα παιδιά βρίσκουν τρόπους να εκφράζονται όπως με τίποτα άλλο».

Φεστιβάλ Βιβλίου

Παράλληλα με την έκθεση, θα εγκαινιαστεί και το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Εφηβικού Βιβλίου «Μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά», που διοργανώνουν από κοινού η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.

Συμμετέχουν εκπαιδευτικοί ως συγγραφείς και σχολεία του νομού με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς. Διοργανώνεται αύριο 8, μεθαύριο 9 και στις 10 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Το φεστιβάλ στηρίζει με επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας. «Συμμετέχουμε, στηρίζουμε πρωτοβουλίες που προωθούν την ανάγνωση των βιβλίων από τα νέα παιδιά ώστε το διάβασμα να γίνει καθημερινή ανάγκη και απόλαυση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΜΕ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου