ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή σκυτάλης διευθυντών αύριο στα σχολεία της Μαγνησίας

αλλαγή-σκυτάλης-διευθυντών-αύριο-στα-376062

Αλλαγή σκυτάλης, αύριο, Τρίτη, μεταξύ των διευθυντών που φεύγουν και των νέων που τοποθετήθηκαν σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας.

Στους 157 ανέρχονται οι δάσκαλοι και καθηγητές, που θα πάρουν στα χέρια τους το «τιμόνι» ισάριθμων σχολικών μονάδων στο νομό μετά την επικύρωση την περασμένη Παρασκευή, από τη διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας των πινάκων τοποθέτησης των διευθυντών που πρότειναν οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Μαγνησίας.

Σε επίπεδο πρωτοβάθμιας, δεν επέρχονται παρά ελάχιστες αλλαγές, με την συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων που κατείχαν θέσεις διευθυντή, να διατηρούν το διευθυντικό αξίωμα και μάλιστα στο ίδιο σχολείο. Σημαντική ανανέωση επιτεύχθηκε στις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπου σχεδόν στο 66% των σχολείων μπαίνουν νέοι διευθυντές, ιδίως στο Βόλο και τον Αλμυρό. Οι 21 νέοι διευθυντές μάλιστα αναλαμβάνουν για πρώτη φορά θέση διευθυντή.

Σε ανακοίνωσή της η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, καλεί τους νέους διευθυντές να αναλάβουν υπηρεσία αύριο, Τρίτη 1η Αυγούστου από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ. Στις 11:30 π.μ. θα γίνει κοινή σύσκεψη διευθυντών.

Μετά την ανάληψη υπηρεσίας στο σχολείο, την ίδια μέρα και εφόσον υπάρχει αλλαγή Διευθυντή, συντάσσεται πρωτόκολλο παραλαβής, σε όσα σχολεία υπάρχει σύστημα V.B.I. θα σταλεί επιπλέον πρακτικό παραλαβής – παράδοσης και σε όσα σχολεία υπάρχει φάκελος κληροδοτήματος ή ιδρυματικής υποτροφίας κλπ, θα υπάρξει επιπλέον πρακτικό παραλαβής – παράδοσης γι’ αυτό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου