ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση με κομμάτι τσιμεντόλιθου  

επίθεση-με-κομμάτι-τσιμεντόλιθου-376027

Σε δίκη οδηγήθηκε χθες ο 78χρονος Βολιώτης, ο οποίος πριν από λίγες μέρες επιτέθηκε και τραυμάτισε με κομμάτι τσιμεντόλιθου γειτόνισσά του, με την οποία είχαν οικοπεδικές διαφορές.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και εξύβριση. Επέβαλε στον 78χρονο ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, με την ποινή να έχει εφέσιμο χαρακτήρα.

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσαν στο δικαστήριο οι νουθεσίες της έδρας με αποδέκτη τον 78χρονο δράστη. «Δεν θέλουμε να σας ξαναδούμε μέσα σε αυτή την αίθουσα. Να φροντίσετε με διάλογο να λύσετε τις διαφορές σας με τους γείτονες. Δεν είναι σωστό να τρέχετε στα δικαστήρια για ζητήματα που μπορεί να λυθούν με συζήτηση. Είστε και μεγάλος άνθρωπος. Θα μπορούσατε να κινδυνέψετε εσείς, αλλά και η γειτόνισσα στην οποία επιτεθήκατε», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον 78χρονο.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ο σύζυγος του θύματος και ο γιος του δράστη.

Ο καθένας έδωσε τη δική του εκδοχή για το πώς εξελίχτηκαν τα γεγονότα εκείνη την ημέρα στην Αγριά.

Η 77χρονη, που δέχτηκε την επίθεση, υπογράμμισε ότι μπήκε στη μέση για να κατευνάσει τα πνεύματα όταν ο 78χρονος δράστης απειλούσε και εξύβριζε τον σύζυγό της, διότι δίχως να πάρει την άδειά του τοποθέτησε σωλήνες άρδευσης μέσα στη δική του έκταση.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν να δεχθεί στο κεφάλι το κομμάτι του τσιμεντόλιθου και να τραυματιστεί. Η γυναίκα διακομίστηκε αιμόφυρτη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Υποβλήθηκε σε ράμματα και παρέμεινε μία μέρα νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο 78χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει τη γυναίκα.

«Πάνω στα νεύρα μου την ώρα που αποχωρούσε από τον χώρο που βρισκόταν σε εξέλιξη ο καβγάς βρήκα μία πέτρα και την πέταξα. Δεν περίμενα ότι θα χτυπήσει τη γειτόνισσά μου», συνέχισε.

Ο 78χρονος είπε επίσης ότι αντέδρασε εν θερμώ, όταν είδε την 77χρονη να κρατάει ένα ξύλο στα χέρια της και θεώρησε ότι θα του επιτεθεί.

Για το ξύλο επιβεβαίωσε και ο σύζυγος της 77χρονης, ανέφερε όμως ότι η σύζυγός του δεν είχε σκοπό να χτυπήσει τον γείτονα.

Οπως έγινε αντιληπτό από την ακροαματική διαδικασία δεν ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκαν διαπληκτισμοί μεταξύ των δύο οικογενειών που διαμένουν δίπλα- δίπλα.

Μόνο που αυτή τη φορά η κατάσταση ξέφυγε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου