ΤΟΠΙΚΑ

Aναφορά Κ. Μαραβέγια για τις δηλώσεις covid Ιουνίου – Ιουλίου    

aναφορά-κ-μαραβέγια-για-τις-δηλώσεις-covid-376012

Την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων covid Ιουνίου – Ιουλίου 2021 εκ μέρους πληττόμενων επιχειρήσεων στηn πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, επισημαίνει με αναφορά του προς τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η αναφορά βασίζεται σε σχετικές επιστολές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου, που ζητούν την επαναλειτουργία της εφαρμογής της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων covid Ιουνίου – Ιουλίου 2021, δεδομένου ότι η περίοδος των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, που είχε οριστεί για την υποβολή τους, ήταν περίοδος με μεγάλο φόρτο για τον λογιστικό κλάδο. Ειδικά για τις τουριστικές περιοχές το πρόβλημα ήταν εντονότερο, γιατί από 15 Ιουλίου και μετέπειτα υπήρξε σημαντική αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας, γεγονός το οποίο άλλαξε τις προτεραιότητες του επιχειρηματικού επαγγελματικού κλάδου.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η παράταση που δόθηκε για την υποβολή των λοιπών δηλώσεων covid, η οποία έληγε στις 27 Αυγούστου 2021, προκάλεσε σύγχυση στον κλάδο, αφού τρεις μέρες πριν τη λήξη των δηλώσεων covid για τον μήνα Ιούνιο, γνωστοποιήθηκε από την ΑΑΔΕ ότι η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων δεν θα παραταθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας αναγνωρίζει ότι πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα και ζητεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα των επαγγελματιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου