ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα των οδηγών

ημερίδα-των-οδηγών-375786

Ημερίδα με τίτλο «Παιχνιδο-δομή» πραγματοποιήθηκε στο Τοπικό Τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή 3 Οκτωβρίου στο «Σπίτι της Οδηγού» τα στελέχη των ομάδων του Βόλου και των τοπικών τμημάτων Αγριάς και Νέας Ιωνίας παρακολούθησαν ημερίδα που διοργάνωσε το Τοπικό Τμήμα Βόλου σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ευθύνης «Παιχνιδόσωμα». Η ημερίδα είχε μεγάλη επιτυχία και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν.

Στη διάρκεια της ημερίδας που περιλάμβανε βιωματικά εργαστήρια και θεωρητική πλαισίωση, τα στελέχη συμμετείχαν ενεργά σε εμψυχωτικές δραστηριότητες με θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή και κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς βασισμένες στη θεατρική πλοκή.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενεργητική συμμετοχή των μελών της ομάδας, η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, η προσέγγιση της σωματικής αντίληψης με τρόπο δημιουργικό και η βιωματική εκπαίδευση.

Με τα εργαστήρια και τη συζήτηση που ακολούθησε, τα στελέχη είχαν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να γνωρίσουν βιωματικά τα χαρακτηριστικά του θεατρικού λόγου και τη βασική δομή μιας δημιουργικής συνάντησης, να κατανοήσουν με βιωματικό τρόπο τη σημασία των θεατρικών συμβάσεων, να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ του αφηγηματικού και του διαδραστικού τρόπου εκφορά ς των παιχνιδιών, να συνειδητοποιήσουν ότι το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί ένα σύνθετο καλλιτεχνικό προϊόν στο οποίο συμβάλλουν πολλές τέχνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου