ΤΟΠΙΚΑ

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία

στοχευμένοι-αστυνομικοί-έλεγχοι-στη-375744

Μεγάλη επιχείρηση στους τέσσερις νομούς για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς.

Στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε προχθές, από νωρίς το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες Τάξης της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, Υπηρεσίες του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας των Συνόρων και αστυνομικούς Υπηρεσιών Ασφάλειας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας.

Για τους εκτεταμένους ελέγχους συγκροτήθηκαν συνεργεία αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων μορφών παραβατικότητας, τον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης έλεγχος έγινε σε 1.023 άτομα και 613 οχήματα. Προσήχθησαν 120 άτομα και συγκεκριμένα 41 ημεδαποί και 79 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 18 άτομα και συγκεκριμένα: 10 αλλοδαποί για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, δύο αλλοδαποί για παράνομη απασχόληση, δύο αλλοδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διακεκριμένες φθορές και παράβαση του Κ.Ο.Κ. αντίστοιχα, δύο αλλοδαποί για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και δύο ημεδαποί για παράνομη απασχόληση μη νομίμων αλλοδαπών.

Βεβαιώθηκαν 184 παραβάσεις και συγκεκριμένα 166 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), 16 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μία παράβαση για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και μία παράβαση για παραεμπόριο.
Κατασχέθηκαν 61 είδη παραεμπορίου (πήλινα πιθάρια, μεταλλικές βάσεις στήριξης αυτών κλπ) και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Ο σχεδιασμός των αστυνομικών επιχειρήσεων είναι στοχευμένος και έχει ως κύριο σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου