ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπρή υποδοχή στην Παναγία Εικονίστρια

λαμπρή-υποδοχή-στην-παναγία-εικονίστ-375185

Πολύς κόσμος και αρκετοί Σκιαθίτες παραβρέθηκαν στον ιερό ναό της Αναλήψεως

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης ο Βόλος υποδέχτηκε χθες για πρώτη φορά την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Εικονίστριας, Πολιούχου Σκιάθου, η οποία θα παραμείνει έως και το Σάββατο 31 Μαΐου στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως. Η θαυματουργή εικόνα μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι του Βόλου, όπου τελέστηκε δέηση και στη συνέχεια σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή που κατευθύνθηκε στα προπύλαια του ιερού ναού Αναλήψεως, όπου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς κληρικοί, πολλοί πιστοί αλλά και κοπέλες ντυμένες με την παραδοσιακή Σκιαθίτικη φορεσιά.

Φωτογραφία: Ηλίας Καράτσαλος

Ρεπορτάζ: Γλυκερία Υδραίου

Η εικόνα της Παναγίας Εικονίστριας, αποτελεί πολύτιμο θησαυρό πίστης και ελπίδας για τους Σκιαθίτες και τους απανταχού της γης προσκυνητές, που κλείνουν κατά χιλιάδες το γόνυ, ζητώντας με θέρμη την βοήθειά της, προκειμένου να βρουν λύση σε δεκάδες προβλήματα. Τα θαύματα της Παναγίας είναι αναρίθμητα κι όπως αναφέρει ο αρχιερατικός επίτροπος Σκιάθου, π. Γεώργιος Σταματάς, ο οποίος συνόδευσε τη θαυματουργή εικόνα στο Βόλο, «αποτελεί μεγάλη ευλογία η έλευση της Παναγίας Εικονίστριας στο Βόλο, τόσο για τους Σκιαθίτες που διαμένουν στο Βόλο, όσο και για τους κατοίκους της πόλης γενικότερα, οι οποίοι γνωρίζουν την Παναγία μας και συρρέουν μαζί με χιλιάδες προσκυνητές στο νησί».

Ο σεβάσμιος κληρικός και λόγιος της Σκιάθου π. Γεώργιος Σταματάς, επισημαίνει παράλληλα ότι «η Παναγία Εικονίστρια είναι η Πολιούχος και ο μεγάλος θησαυρός του νησιού μας, γιατί Παναγία Εικονίστρια ίσον Σκιάθος».

Χθες το απόγευμα, εξάλλου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός και ιερή παράκληση στην Παναγία, ενώ σήμερα το πρωί θα ψαλεί όρθρος και θεία λειτουργία ιερουργούντος του πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει κήρυγμα. Στις 6.30-8 το βράδυ θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της αποδόσεως του Πάσχα και τον θείο λόγο θα κηρύξει ο π. Γεώργιος Σταματάς, με θέμα «Η Παναγία στα έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη». Στις 8-9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η καταληκτήριος συνάντηση των μελών του κύκλου μελέτης Αγίας Γραφής των γυναικών της ενορίας Αναλήψεως στο αρχονταρίκι του Πνευματικού Κέντρου του ναού, ενώ σειρά λατρευτικών ακολουθιών προγραμματίζονται, εξάλλου, έως και το Σάββατο 31 Μαΐου, ημέρα επιστροφής της Πολιούχου της Σκιάθου στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου