ΤΟΠΙΚΑ

Επικράτησε σε όλους τους νομούς ~ ΟΡΙΑΚΑ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ… ΔΥΟ

επικράτησε-σε-όλους-τους-νομούς-οριακ-374913

«Ξεκινάμε αμέσως δουλειά», δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός μετά την επανεκλογή του

Στο 54,59% κλείδωσε το αποτέλεσμα επανεκλογής του Κώστας Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι ψηφοφόροι ανανέωσαν τη θητεία του «μικρού πρωθυπουργού» στη Θεσσαλία με 208.604 ψήφους έναντι 173.495 για τον Ν. Τσιλιμίγκα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Θεσσαλών Συμπολιτεία».

Ο συνδυασμός «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» στις 11 έδρες που έλαβε από την πρώτη Κυριακή, λαμβάνει από τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου επιπλέον 20 έδρες (συνολικά 31). Εννέα έδρες (4+5) λαμβάνει ο συνδυασμός του Ν. Τσιλιμίγκα, τρεις έδρες ο συνδυασμός της Ηρούς Διώτη, τρεις του Βαγγέλη Μπούτα, δύο του Παναγιώτη Ηλιόπουλου και από μία έδρα οι συνδυασμοί της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του Νίκου Πουτσιάκα και του Στάθη Ντούρου.

Πρωτιά στον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού έδωσε το σύνολο των πέντε περιφερειακών ενοτήτων. Στη Λάρισα, όπου τα ποσοστά του δεύτερου γύρου ήταν 50,03% για τον Κ. Αγοραστό και 49,97% για τον Ν. Τσιλιμίγκα, ο νομός χωρίστηκε κυριολεκτικά στα …δύο μπροστά στην κάλπη, καθώς σε απόλυτους αριθμούς ο μεν πρώτος έλαβε 72.488 ψήφους και ο δεύτερος 72.400 ψήφους.

Η επικράτηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας ήταν άνετη στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες. Στη Μαγνησία έλαβε ποσοστό 51,2%, στα Τρίκαλα 62,19%, στην Καρδίτσα 59,12%, ενώ θριάμβευσε στις Σποράδες, όπου έλαβε ποσοστό 70,37%.

«Σήμερα νίκησε η Θεσσαλία, νίκησαν οι Θεσσαλοί», δήλωνε εν μέσω πανηγυρισμών το βράδυ των εκλογών, ο Κώστας Αγοραστός, ο οποίος σήμερα θα επισκεφθεί την Καρδίτσα και αύριο το Βόλο.

Ο κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε στη νέα θητεία να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός για τον τόπο και τους συνανθρώπους του.

«Η πολύ μεγάλη νίκη με το υψηλό ποσοστό, του συνδυασμού μας «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών», αποτελεί ξεκάθαρη, αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι ενώνουμε την κοινωνία. Επιβεβαιώνει την αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης αιρετής περιφέρειας και κοινωνίας της Θεσσαλίας. Στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σ’ ολόκληρη τη χώρα για την αποφασιστικότητα των Θεσσαλών να έχουμε εμείς τον πρώτο και τελευταίο λόγο στον τόπο μας. Ατενίζουμε τη νέα θητεία με αισιοδοξία», τόνισε και πρόσθεσε:

«Ξεκινάμε αμέσως δουλειά. Εμείς είμαστε για τα δύσκολα και το έχουμε αποδείξει. Εχουμε πλήρη επίγνωση ότι καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες προσδοκίες και τα δίκαια «θέλω» των Θεσσαλών. Ενώνουμε δυνάμεις, ενώνουμε την Θεσσαλία. Προχωράμε όλοι μαζί και προχωράμε μπροστά. Μπροστά με το έργο μας. Μπροστά για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα στη νέα θητεία. Να είμαστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί για τον τόπο μας και το συνάνθρωπό μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου