ΤΟΠΙΚΑ

«Στα δύο» οι εργαζόμενοι ενόψει Εργατικής Πρωτομαγιάς

στα-δύο-οι-εργαζόμενοι-ενόψει-εργατ-37409

Μπορεί οι εργαζόμενοι να θέλουν να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς τη συγκυβέρνηση και τους εργοδότες, ωστόσο για μία ακόμη φορά θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά με δύο απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η πλειοψηφία του ΕΚΒ μαζί με το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ Μαγνησίας επίσης στις 10 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Το ΕΚΒ στη διακήρυξή του για την Εργατική Πρωτομαγιά επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Αρνούμαστε να ζήσουμε σε έναν κόσμο εκμετάλλευσης και πολεμικών εγκλημάτων. Τέτοια αιματοβαμμένη ανάπτυξη οι εργαζόμενοι δεν τη θέλουν και θ’ αγωνισθούν για να την αποτρέψουν. Υψώνουμε σθεναρό αγωνιστικό ανάχωμα ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δείχνει, απροκάλυπτα πλέον, το στυγνό αντεργατικό-αντιλαϊκό πρόσωπό της, κόβοντας μισθούς, συντάξεις, ιδιωτικοποιώντας την υγεία και την παιδεία και αρπάζοντας με πλειστηριασμούς και με κατασχέσεις τα σπίτια του κοσμάκη».

Το ΕΚΒ ζητά να τεθεί σε προτεραιότητα το αίτημα για άμεσα μέτρα θωράκισης της εργασίας, για μόνιμη και σταθερή εργασία (7ωρο-πενθήμερο-35ωρο), για κατάργηση όλων των διατάξεων που ενισχύουν την ευελιξία στην εργασία.

Επίσης ζητείται άμεση επαναφορά του πλαισίου προστασίας των συλλογικών συμβάσεων Εργασίας, αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, έτσι όπως προεκλογικά μας υπόσχονταν, άμεση αναπλήρωση των απωλειών των εργαζόμενων και αποκατάσταση των Κοινωνικών Παροχών κ.λπ.

Ξεχωριστά το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, νέους, γυναίκες να συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων και φορέων την Τρίτη 1 Μάη 10.30πμ στην πλ. Πανεπιστημίου.

Στη διακήρυξη του ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων επισημαίνεται: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο, το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων του κεφαλαίου.

Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη, που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση.

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας».

Το ΠΑΜΕ παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στην έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με θέμα «Η στάση του εργατικού κινήματος διαχρονικά, απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο». Η έκθεση θα λειτουργεί στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Βόλου και θα υπάρχει ξενάγηση από τον δημοσιογράφο-συγγραφέα Βογιατζή Θανάση. Η έκθεση ξεκινά από σήμερα και θα λειτουργεί τις εξής ώρες και ημέρες: Τετάρτη 25/04: 18.00-21.00μμ, Πέμπτη 26/04: 18.00-21.00, Παρασκευή 27/04: 18.00-21.00, Σάββατο 28/04: 10.00-13.00, και Δευτέρα 30/04: 18.00-21.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου