ΤΟΠΙΚΑ

Κατανομή 24 θέσεων σε Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας

κατανομή-24-θέσεων-σε-δημοτικά-σχολεία-τ-373673

Για τις ειδικότητες της Αγγλικής Γλώσσας και της Μουσικής

Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στη σύσταση συνολικά 1.686 οργανικών θέσεων Αγγλικής Γλώσσας, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις οποίες θα μετατεθεί αντίστοιχος αριθμός εκπαιδευτικών υπηρετούντων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με διαφανείς διαδικασίες και όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Για τις ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, της λειτουργίας νέων ολοήμερων τμημάτων δημοτικών σχολείων που χαρακτηρίστηκαν ως ολοήμερα από το 2008 και στο εξής, και για τις ανάγκες της λειτουργίας των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) συστήνονται από το σχολικό έτος 2015 – 2016 οργανικές θέσεις, ανά κλάδο και περιοχή μετάθεσης Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06): Συστήνονται 732 οργανικές θέσεις Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11): Συστήνονται 299 οργανικές θέσεις Μουσικής (ΠΕ16): Συστήνονται 655 οργανικές θέσεις.

Σύμφωνα με την κατανομή στην Α’ περιοχή Μαγνησίας κατανέμονται 6 οργανικές θέσεις Αγγλικής Γλώσσας και 16 οργανικές θέσεις Μουσικής. Αλλες δύο θέσεις Μουσικής συστήνονται στη Β’ περιοχή Μαγνησίας.

Τις λεπτομέρειες εξάλλου για τη διδασκαλία του μαθήματος Τεχνολογία και Πληροφορική στο Γυμνάσιο καθορίζει με απόφασή του ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Κουράκης. Συγκεκριμένα με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας καθορίζεται ότι το διδακτικό/μαθησιακό πεδίο Τεχνολογία και Πληροφορική του Γυμνασίου διακρίνεται στα εξής διδακτικά αντικείμενα – κλάδους: α) Τεχνολογία και β) Πληροφορική. Για τη διδασκαλία των ανωτέρω διδακτικών αντικειμένων – κλάδων ισχύουν τα εξής: i) Οταν ο αριθμός των μαθητών του τμήματος υπερβαίνει τους εικοσιένα (21), το τμήμα χωρίζεται σε δύο ομάδες μαθητών. Την πρώτη ώρα διδασκαλίας των ανωτέρω διδακτικών αντικειμένων – κλάδων στο ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας: η πρώτη ομάδα θα διδάσκεται Πληροφορική στο εργαστήριο Πληροφορικής και η δεύτερη ομάδα θα διδάσκεται Τεχνολογία στο εργαστήριο Τεχνολογίας ή στην αίθουσα του τμήματος, εφόσον δεν υπάρχει εργαστήριο Τεχνολογίας. Τη δεύτερη ώρα διδασκαλίας των ανωτέρω διδακτικών αντικειμένων – κλάδων στο ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας: η πρώτη ομάδα θα διδάσκεται Τεχνολογία στο εργαστήριο Τεχνολογίας ή στην αίθουσα του τμήματος, εφόσον δεν υπάρχει εργαστήριο Τεχνολογίας και η δεύτερη ομάδα θα διδάσκεται Πληροφορική στο εργαστήριο Πληροφορικής.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου