ΤΟΠΙΚΑ

Με μεγάλη επιτυχία στον Βόλο το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή

με-μεγάλη-επιτυχία-στον-βόλο-το-45ο-φεστ-373635

Με σημαντική ανταπόκριση συνεχίστηκαν προχθές και ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στον Βόλο. Εκατοντάδες νέοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, λαϊκές οικογένειες της περιοχής πήραν μέρος στο επιτυχημένο Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στη Μαγνησία.

Στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη η ομιλία του Τηλέμαχου Δημουλά, μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου. Είχε προηγηθεί το εξαιρετικό μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ από το συγκρότημα του ΚΚΕ με τη συμμετοχή των ηθοποιών Μπέτυ Νικολέση και Βλάσση Ζώτη, ενώ μετά την ομιλία το κοινό ξεσήκωσε με τη συναυλία του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με το άνοιγμα της αυλαίας συγκίνησε το φιλόμουσο κοινό αφιερώνοντας την συναυλία στο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έφυγε από τη ζωή στις 9 Σεπτεμβρίου.

Πρόβλεψη υπήρχαν και για τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ που παρακολουθούσαν ενθουσιασμένοι την παράσταση «Ο Καραγκιόζης γραμματικός». Η αυλαία του Φεστιβάλ έπεσε με το μεγάλο λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι.

Η ομιλία του Τηλ. Δημουλά

Σε συμπόρευση στον αγώνα για το σοσιαλισμό -κομμουνισμό κάλεσε κάθε ριποζοσπάστη και αγωνιστή το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Τηλέμαχος Δημουλάς, που πραγματοποίησε ομιλία στο δημοτικό θέατρο Βόλου.

Ο κ. Δημουλάς κάλεσε ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να πάρουν θέση δίπλα σε αυτό τον αγώνα να πυκνώσουν τις γραμμές της ΚΝΕ.

«Παλεύουμε με αισιοδοξία, αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που γεννά ο δυσμενής συσχετισμός και ο απόηχος της αντεπανάστασης, της ανατροπής του σοσιαλισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ναι “με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… “…θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…”, Τον Σοσιαλισμό» όπως λέει το κεντρικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ».

Ο κ. Δημουλάς ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ που όπως είπε κατοχυρώθηκε με το σπαθί του σαν ένας πολιτικός και πολιτιστικός θεσμός της νεολαίας. Συνέχισε το λόγο του αναφερόμενος στις εκλογικές μάχες του προηγούμενους διαστήματος, τονίζοντας ότι η φωνή του ΚΚΕ και το μήνυμα ότι «υπάρχει άλλος δρόμος» έφτασε σε χιλιάδες εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, στα σχολειά, στα πανεπιστήμια, στα χωριά.

Για τις μάχες που είναι μπροστά είπε ότι καταρρίπτουν το μύθο πως τα δύσκολα πέρασαν και όλα αυτά που λέει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως τώρα ήρθε η ανάπτυξη που τάχα είναι για όλους, μια ανάπτυξη βιώσιμη.

Ειδική μνεία έκανε και για το νέο συνδικαλιστικό Νόμο κάνοντας λόγο για μία ωμή παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στα σωματεία και για μία τεράστια αντεργατική πρόκληση.

«Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δώσει απάντηση, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές», ανέφερε χαρακτηριστικά και προέτρεψε να είναι όλοι στο συλλαλητήριο αύριο Τρίτη 17 Σεπτέμβρη οπότε όπως είπε «θα δοθεί η πρώτη απάντηση από το οργανωμένο κίνημα και πλώρη για την επιτυχία της απεργίας που έχει αποφασιστεί από ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα για τις μέρες που θα συζητιέται στο Βουλή».

Ο κ. Δημουλάς μίλησε και για την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ κάνοντας λόγο για «ένα διαχρονικό έγκλημα σε βάρος της ζωής και της υγείας του λαού του Βόλου που έχει την υπογραφή τόσο της Ν. Δ. και του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη «βαρύτερη εμπλοκή της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤ» κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν πάει πίσω σε σχέση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια σε αυτόν τον τομέα. «Ετοιμάζεται να αναβαθμίσει την συμφωνία που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Είδατε με πόση υπερηφάνεια και χαρά μιλάει ο Πάιατ για αυτά τα επιτεύγματα, τα οποία ωμά δηλώνει ότι προωθούν τα Αμερικάνικα συμφέροντα σε μια περιοχή στρατηγικής σημασίας για αυτούς» είπε και προέτρεψε σε ξεσηκωμό τονίζοντας ότι το ΚΚΕ η μόνη ελπίδα του λαού και ότι η οργάνωση της αντεπίθεσης είναι μονόδρομος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου