ΤΟΠΙΚΑ

2.636 τουρίστες στο Βόλο ~ Επιβάτες στο «AIDA STELLA»

2-636-τουρίστες-στο-βόλο-επιβάτες-στο-aida-stella-373629

Για πρώτη φορά έδεσε χθες στο λιμάνι του Βόλου το πλωτό παλάτι που κάνει το γύρο της Μεσογείου

Ταξίδια σε ανοιχτές θάλασσες και λιμάνια της Μεσογείου πραγματοποιεί το επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο «Aida Stella» που προσέγγισε για πρώτη φορά το Βόλο, μεταφέροντας 2.636 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων. Το «πλωτό παλάτι» μήκους 253,26 μέτρων, διαθέτει 622 άτομα πλήρωμα, φέρει σημαία Ιταλίας και προσέγγισε για πρώτη φορά το λιμάνι του Βόλου, όπου έδεσε στις 7.30 το πρωί, προερχόμενο από τη Μύκονο. Η χθεσινή, πρώτη άφιξη, καταγράφηκε εκτάκτως στο πρόγραμμα της φετινής σεζόν και θα ακολουθήσουν πέντε ακόμη δρομολόγια, έως τις 27 Οκτωβρίου, μετά την αλλαγή που σημειώθηκε στο δρομολόγιο του πλοίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών, 2.511 συνολικά, είναι Γερμανοί, ενώ καταγράφονται επίσης 43 Αυστριακοί, 18 προερχόμενοι από το Λουξεμβούργο, 8 Ελβετοί, 5 Τούρκοι, 4 Αγγλοι, 4 Σέρβοι, 4 Ισπανοί, Κινέζοι, Κροάτες, Γάλλοι και δεκάδες ακόμη εθνικότητες.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στο Βόλο είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην πόλη με ποδήλατα, να πραγματοποιήσουν οργανωμένη εκδρομή στα Μετέωρα αλλά και το Πήλιο. Παράλληλα, δεκάδες φίλοι των υποβρύχιων σπορ, είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν καταδύσεις, εφοδιασμένοι με τον ανάλογο εξοπλισμό.

Το κυκλικό ταξίδι που πραγματοποιεί το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο έχει ως αφετηρία τον Πειραιά και ενδιάμεσους σταθμούς τη Ρόδο, την Αττάλεια, τη Λεμεσό, τη Χάϊφα στο Ισραήλ, τη Σαντορίνη, το Μαρμαρά της Τουρκίας, το Ηράκλειο και τη Μύκονο. Το κρουαζιερόπλοιο «Aida Stella» απέπλευσε νωρίς χθες το απόγευμα με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά και αναμένονται πέντε ακόμη αφίξεις ανά δεύτερη Τρίτη.

Στο μεταξύ, τα δεδομένα που διαφαίνονται για την επόμενη χρονιά είναι ιδιαίτερα θετικά, ενώ όπως αναφέρει ο ναυτιλιακός πράκτορας Χρήστος Χάγιας «τα δείγματα για το 2016 είναι θετικά και οι επαφές που πραγματοποιούμε είναι επίσης ευοίωνες. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση και αύξηση στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή μας».

Ενθουσιασμένοι από το Βόλο

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου από την περιοχή μας είναι θετικές, ενώ αρκετοί εξέφρασαν την επιθυμία να επανέλθουν στο μέλλον για διακοπές.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνάντησε χθες το πρωί δεκάδες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου, όπου σταμάτησαν για λίγο, κάνοντας ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα κατά την επιστροφή τους, με ποδήλατα, από το Πήλιο.

Οι Γερμανοί, στην πλειοψηφία τους, τουρίστες επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την περιοχή μας, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από την εικόνα αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Η Ανια Ζίλα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Βόλος είναι όμορφη πόλη και ανεβήκαμε με τα ποδήλατα στο Πήλιο, για να απολαύσουμε τη θέα της πόλης. Πήγαμε μέχρι την κορυφή του βουνού και είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι κάναμε περιήγηση την πόλη με ποδήλατα».

Η επίσης Γερμανίδα Μαρία Ούλρικ, ανέφερε από την πλευρά της ότι «είναι όμορφη η περιοχή σας και θα ήθελα να ξαναέρθω για διακοπές, για να γνωρίσω τα νησιά, αλλά και το Βόλο και την Αθήνα. Πρέπει να πω, τονίζει η ίδια, ότι έχω ερωτευθεί τα Ελληνικά νησιά και την Ελληνική κουζίνα».

Η ερώτηση για την Ελλάδα και τις πολιτικές εξελίξεις, προέκυψε αυθόρμητα και η απάντηση που έδωσε η Μαρία Ούλρικ ήταν: «Είναι δύσκολο να εκφέρω άποψη, διότι δεν γνωρίζω λεπτομέρειες της πολιτικής κατάστασης, αλλά η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα, για την οποία έχω θετική άποψη και θα ήθελα να την επισκεφτώ και πάλι στο μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου