ΤΟΠΙΚΑ

Σε νέες περιπέτειες η επένδυση στις Νηές  

σε-νέες-περιπέτειες-η-επένδυση-στις-νη-373537

Νέα τροπή παίρνει η επένδυση στις Νηές, ο φάκελος της οποίας βρισκόταν στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων απ’ όπου αναμενόταν να ληφθεί η τελική έγκριση, ώστε το πλάνο των επιχειρηματιών να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος παρακολουθεί επί χρόνια στενά την εξέλιξη της διαδικασίας, ανέφερε χθες σε ραδιοφωνικές δηλώσεις, ερωτηθείς από το Ράδιο Βέρα και τον Γιάννη Αναστασίου, ότι η εισήγηση του χειριστή του θέματος ήταν αρνητική και έγινε αποδεκτή από το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο.

«Οι επενδυτές θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη να προσβάλουν αυτήν την απόφαση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω», ενημέρωσε ο βουλευτής μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν.

Ο ίδιος επισήμανε, ότι η συγκεκριμένη επένδυση συκοφαντήθηκε από πολλούς και δεν έτυχε ευρείας πολιτικής υποστήριξης, ούτε από παράγοντες της Αυτοδιοίκησης ούτε από παράγοντες της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Επισημαίνεται ότι το σκεπτικό της απόφασης ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί.

«Εχω ενημερώσει από 16 Σεπτεμβρίου για τις εξελίξεις τον Σεβασμιώτατο και περιμένουμε τώρα την αιτιολόγηση αυτής της απόφασης, η οποία θα γίνει γνωστή, όταν θα φύγει από το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, θα πάει στο Υπουργείο Οικονομικών και από εκεί στην Κτηματική Υπηρεσία Βόλου. Μόνο τότε οι έχοντες έννομο συμφέρον θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό της», δήλωσε ο ίδιος.

Ο πολυσέλιδος φάκελος της υπόθεσης βρισκόταν στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο μετά τη συγκέντρωση πληθώρας δικαιολογητικών, που συγκεντρώνονται εδώ και πολλά χρόνια.

Η Μητρόπολη έχει κερδίσει ήδη από το 2013 το δικαστήριο για τη νομή του ακινήτου, ενώ σχετικά πρόσφατα η Κτηματική Υπηρεσία είχε ταυτοποίησε τους τίτλους σε σύγκριση με τους τίτλους ιδιοκτησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου