ΤΟΠΙΚΑ

Μπαράζ καταλήψεων σε Γυμνάσια και Λύκεια για τα νέα μέτρα

μπαράζ-καταλήψεων-σε-γυμνάσια-και-λύκ-372811

Κλειστά επτά Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ στη Μαγνησία

Η γενικότερη αναστάτωση της κοινωνίας εξαιτίας των νέων μέτρων που φέρνει το δεύτερο μνημόνιο επηρέασε και τη σχολική κοινότητα με τους μαθητές 7 Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της περιοχής να προχωρούν σε καταλήψεις δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή τους για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Μπαράζ καταλήψεων ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες με τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να διαμαρτύρονται για το νέο μνημόνιο, την υποβάθμιση της ζωής τους αλλά και της εκπαίδευσης.

Το χορό των καταλήψεων άνοιξαν τη Δευτέρα τα 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, ενώ σήμερα Τρίτη οι μαθητές των εν λόγω σχολείων συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους συμπαρασύροντας στις κινητοποιήσεις και τους μαθητές των 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας 6ο Λύκειο Βόλου, 7ο Λύκειο Βόλου και 3ο ΕΠΑΛ Βόλου.

Στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού όπου στεγάζονται τα 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας βρέθηκε σήμερα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Δοδοντσάκης στην προσπάθειά του να μεταπείσει τα παιδιά έτσι ώστε να λήξη η κατάληψη και να συνεχιστεί το μάθημα. Οι μαθητές όπως δεν πείστηκαν και δεν ακολούθησαν την άποψη του Διευθυντή. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας έχει «έλλειμμα» 20 ημερών, μιας και τόσες ημέρες χάθηκαν εξαιτίας των καταλήψεων των προηγουμένων μηνών.

Οι μαθητές με την κίνησή τους αυτή , καταλαμβάνοντας δηλαδή τα σχολεία τους, θέλησαν να δείξουν πως δεν είναι ξεκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία και αγωνίζονται με τον δικό τους τρόπο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Στα αιτήματά τους αλλά και στις συζητήσεις τους με τους καθηγητές τους που προσπαθούσαν να τους μεταπείσουν έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα οι μαθητές τόνιζαν πως τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους περνούν ήδη πολύ δύσκολες ώρες και όταν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα τότε τα πράγματα θα είναι χειρότερα.

Σημείωναν πως από τα νέα μέτρα θα επηρεαστεί και η δική τους ζωή, η εκπαίδευση και το μέλλον τους, καθώς οι γονείς τους δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τους στηρίξουν εάν αποφασίσουν να σπουδάσουν, ενώ θέσεις εργασίας θα αποτελούν όνειρο απατηλό.

Πληροφορίες θέλουν αύριο τους μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων να οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης έτσι ώστε να διατρανώσουν την αντίδρασή τους.

Νέος αποκλεισμός του Περιφερειακού

Νέα κατάληψη στον κόμβο Φυτόκου στον Περιφερειακό πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους για τη μη λειτουργία του κόμβου και για το γεγονός ότι τα λεωφορεία δεν τους μεταφέρουν μέχρι το σχολείο τους εξαιτίας της έλλειψης των φωτεινών σηματοδοτών.

Οι μαθητές προχώρησαν σ’ αυτή την κινητοποίηση για τρίτη φορά ζητώντας επιτακτικά την επίλυση του προβλήματος, ενώ το σχολείο όλες αυτές τις ημέρες υπολειτουργεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου