ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται η πρώτη γαλλική πτήση

ερχεται-η-πρώτη-γαλλική-πτήση-37283

Σε απόσταση αναπνοής η πρώτη γαλλική πτήση για φέτος στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με την Transavia France να ζεσταίνει μηχανές για το Σάββατο 16 Απριλίου. Δυναμική κάθοδος των Γάλλων στη Μαγνησία, με το αεροδρόμιο της Σκιάθου να υποδέχεται, αντίστοιχα, την πρώτη πτήση της ίδιας εταιρείας από το Παρίσι στις 23 Απριλίου, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ναυλωμένη από το Club Med στην Εύβοια η πτήση της γαλλικής Transavia France, η οποία θέτει τη Μαγνησία στον διεθνή τουριστικό χάρτη, δημιουργώντας παράλληλα κίνητρα για συνέχιση των επαφών με τη γαλλική αγορά.

Παράλληλα, υπάρχουν αρκετοί Γάλλοι τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται μεμονωμένα τη Μαγνησία μέσω Αθήνας, Θεσσαλονίκης είτε Ιταλίας, με τον αερολιμενάρχη Νέας Αγχιάλου Κώστα Ευσταθίου να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η ροή του ενδιαφέροντος από το εξωτερικό είναι σταθερή και μηνύματα που λαμβάνουμε μέχρι τώρα είναι θετικά».

Με ανάλογες προσδοκίες αναμένεται να ανοίξει ο κύκλος των πτήσεων από Γαλλία και στη Σκιάθο, με τους τοπικούς φορείς του τουρισμού να προσβλέπουν στην αύξηση της κίνησης από το εξωτερικό και μέσω της γαλλικής αγοράς. Η παρουσίαση του προορισμού στη γαλλική πρωτεύουσα και στο μετρό του Παρισιού υπογραμμίζουν την έμφαση που δίνεται στη γαλλική αγορά.

Ανοιξε, στο μεταξύ, ο κύκλος των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με τη βρετανική Easy Jet να κάνει ποδαρικό στη Μαγνησία. Μέχρι στιγμής έχουν προσγειωθεί τρεις πτήσεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με 300 περίπου Βρετανούς να καταφθάνουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη, η πτήση της Easy Jet αποτελεί «αιμοδότη» και βασική τουριστική πύλη για τη Μαγνησία, ενώ αναμένεται, τις επόμενες μέρες, σταδιακή αύξηση στις αφίξεις των Βρετανών στην Μαγνησία.

Θετικό χαρακτηρίζει, εξάλλου, το γεγονός ότι οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου επανέρχονται σταδιακά σε προ πανδημίας επίπεδα, ο προϊστάμενος Ελέγχων και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας Νίκος Σαρούκος. Εμμένει, ωστόσο στη θέση ότι για να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων, αναγκαία προϋπόθεση είναι η δημιουργία νέων καταλυμάτων και δυναμικών επενδύσεων στην ακτογραμμή που εκτείνεται από την Αγχίαλο μέχρι τα Καμένα Βούρλα.

«Οι πτήσεις πρέπει να έχουν ένα κίνητρο. Ο σκοπός ταξιδιού είναι νέες επενδύσεις, νέες κλίνες οι οποίες θα δημιουργηθούν σε χώρους όπου δεν υπάρχει ο αυστηρός περιορισμός στο δόμηση» υπογραμμίζει. Παράλληλα τονίζει ότι οι γαλλικές πτήσεις με προορισμό το Club Med «αποτελούν μια σημαντική γέφυρα και αν την αξιοποιήσουμε, θα αρχίσουμε να υποδεχόμαστε πτήσεις, διότι η κουλτούρα των Γάλλων δένει με το Πήλιο».

Με γνώμονα, τέλος, τη δωδεκάμηνη πτητική δράση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, ο κ. Σαρούκος καθιστά σαφές ότι συνεχίζει την προσπάθεια για την ένταξη του αεροδρομίου στην επιδοτούμενη γραμμή Σητείας – Ρόδου – Κέρκυρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου