ΤΟΠΙΚΑ

Σε τροχιά νέων κινητοποιήσεων στην Εταιρεία Λεβεντέρης Α.Ε.

σε-τροχιά-νέων-κινητοποιήσεων-στην-ετ-372473

Το προσωπικό ζητάει την άρση της εκ περιτροπής εργασίας, όπως είχε συμφωνηθεί

Νέες κινητοποιήσεις στην εταιρεία Λεβεντέρης. Μετά την απόφαση της εργοδοσίας να μην εφαρμόσει τη συμφωνία που είχε υπογραφεί στις 26 Ιουνίου μεταξύ σωματείου – εργοδοσίας – επιθεώρησης εργασίας, που προέβλεπε την άρση της εκ περιτροπής εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων από 15 Αυγούστου 2015 και να συνεχίζει την εκ περιτροπής εργασία, η διοίκηση του σωματείου αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας σήμερα από τις 13:00 έως 15:00 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της στάσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου.

«Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι αν συνεχίσει να μην εφαρμόζει τη συμφωνία που έχει υπογράψει και να αρνείται την προσφερόμενη εργασία από το σύνολο των εργαζομένων, θα σκληρύνουμε τη στάση μας και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τις εξελίξεις που θα δημιουργηθούν» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου.

Η εταιρεία ζήτησε από τους εργαζόμενους μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου να συνεχιστεί η εκ περιτροπής εργασία για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση επικαλούμενη την έλλειψη πρώτων υλών και παραγγελιών λόγω των capital controls.

Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν υπογραμμίζοντας ότι όταν η εταιρεία ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές άδειες θα επιστρέψουν σε πλήρη απασχόληση, γνώριζε ότι η συγκυρία είναι δύσκολη και κάνουν λόγο για αθέτηση συμφωνίας.

Οπως είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στο Λεβεντέρη, είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ζητώντας πλήρη εργασία και επαναφορά στο προηγούμενο εργασιακό καθεστώς πλήρους απασχόλησης καθώς από το 2012 έχουν γίνει «λάστιχο» εξαιτίας της εφαρμογής εκ περιτροπής εργασίας, έχοντας υποστεί οικονομική συρρίκνωση των αποδοχών τους καθώς και σημαντική απώλεια ενσήμων.

Μάλιστα από το 2012 μέχρι και σήμερα έχουν απολέσει περίπου 400 ένσημα, αριθμός σημαντικός ενόψει της συνταξιοδότησής τους καθώς από το Μάιο του 2012 εργάζονται κατά τη διάρκεια μίας χρονιάς, τρεις μήνες με πλήρη απασχόληση και τους υπόλοιπους εννιά, μόνο δύο εβδομάδες κάθε μήνα, λαμβάνοντας μόνο το 50% του μισθού και κολλώντας μόνο 15 ένσημα το μήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου