ΤΟΠΙΚΑ

Μαίνεται η αντιπαράθεση για τη γιορτή κρασιού

μαίνεται-η-αντιπαράθεση-για-τη-γιορτή-372465

Στην αντεπίθεση ο Δήμος Βόλου ~ Σκληρή απάντηση σε Πατσιαντά για τα όσα ισχυρίστηκε περί μαύρου χρήματος – 23.000 ευρώ τα έσοδα των συλλόγων

Σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτη Πατσιαντά εξαπέλυσε χθες η δημοτική αρχή με αφορμή την καταγγελία της μείζονος μειοψηφίας για μαύρο χρήμα στη Γιορτή Κρασιού στη Νέα Αγχίαλο. Η δημοτική αρχή κατηγορεί τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης «για ρουφιανιά, χυδαιότητα και συκοφάντηση» επισημαίνοντας ότι όλα τα συμβόλαια και παραστατικά κατατέθηκαν από τους Συλλόγους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. που διενήργησε και εφοριακούς ελέγχους. Με επιστολή τους εξάλλου, οι διοργανωτές – σύλλογοι ενημερώνουν ότι τα έσοδα της γιορτής ανέρχονται στις 23.784 € τα οποία επιμερίστηκαν ισόποσα στους συλλόγους για κοινωφελείς σκοπούς.

Ο δήμος Βόλου

Αναλυτικά στην απάντηση του δήμου Βόλου αναφέρονται τα εξής: «Μετά το Παζάρι, η Γιορτή Κρασιού, και το ρεσιτάλ ανευθυνότητας και μισαλλοδοξίας από την πλευρά των μειοψηφιών, μείζονος και ελάσσονος, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, δυστυχώς συνεχίζεται.

Τώρα ήταν η σειρά και πάλι, του προδομένου και εγκαταλελειμμένου από τους «συντρόφους» του Μαργαρίτη Πατσιαντά να μας επιδείξει την πιο αποκρουστική πλευρά της προσωπικότητάς του, επιχειρώντας, προφανώς, να ξεπεράσει το σοκ του «ηγέτη» χωρίς οπαδούς και να επιτύχει μια εικονική έστω ενότητα του συρφετού, όπως έχει καταντήσει, και που ονομάζεται δημοτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για πολλοστή φορά ο αφελής, νομίζοντας ότι έτσι μπορεί να διασκεδάσει τις θλιβερές εντυπώσεις που αφήνει στας δυσμάς του, ούτως ή άλλως, ασήμαντου πολιτικού του βίου, άρχισε και πάλι να ρουφιανεύει, να χυδαιολογεί και να συκοφαντεί τη Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου.

Ως τουρίστας – ρουφιάνος, λοιπόν, των «ονείρων» Βαρουφάκη, και με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της Γιορτής Κρασιού της Νέας Αγχιάλου, «ανακαλύπτει» και «καταγγέλλει» όργιο φοροδιαφυγής και μάλιστα απειλεί τα θεσμικά όργανα, εν προκειμένω της Εφορίας, όπως πρότινος αυτά της ΕΛΑΣ και της Εισαγγελίας.

Εν τη συνήθη αγνοία του, αλλά πάντα με δόλο και εμπάθεια, μιλάει για αθεώρητα εισιτήρια και για «μαύρες» αμοιβές καλλιτεχνών, την ώρα που όλα τα σχετικά έγγραφα, συμβόλαια και παραστατικά έχουν κατατεθεί από τους συλλόγους της Νέας Αγχιάλου, που διοργάνωσαν με τη συνεργασία του Δήμου Βόλου τη γιορτή, στην αρμόδια ΔΟΥ. Και το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: 14 και 15 Αυγούστου κλιμάκια ελεγκτών της Εφορίας έκαναν «φύλλο και φτερό» την Γιορτή του Κρασιού χωρίς να εντοπίσουν καμία παράβαση.

Η ίδια αλητεία σε βάρος της πόλης και των πολιτών, γιατί περί αυτών πρόκειται, διαπράχθηκε και με το Παζάρι, (όπου πρωτοστάτησαν οι άλλοι επαγγελματίες σωτήρες της πόλης, Οικονόμου, Παπατόλιας, Λαμπρινίδης κα) όπου καμία επίσης παράβαση διαπιστώθηκε, παρά μόνο το μίσος και η υστερία μικρών ανθρώπων, ανίκανων να ξεχωρίσουν το προσωπικό και το ιδιοτελές από το γενικό καλό.

Ας συνειδητοποιήσουν οι διαπράττοντες αυτές τις αλλεπάλληλες αθλιότητες ότι η δική μας Δημοτική Αρχή δρα αποκλειστικά και μόνο υπέρ των συμφερόντων της πόλης και των δημοτών και πάντα με διαφάνεια και στα πλαίσια της νομιμότητας. Και βεβαίως δεν πληρώνει σε είδος με ασκούς κρασιού, όπως ο ανεκδιήγητος κ. Πατσιαντάς επιχειρεί να ειρωνευθεί, για τον οποίο πλέον διερωτώμεθα αν ισχύει το περίφημο «πάλι τον οίνον έπιες, πάλι τον νουν απώλεσας»….».

Οι Σύλλογοι

Στην επιστολή τους στο δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, έξι Σύλλογοι της Νέας Αγχιάλου που διοργάνωσαν τη Γιορτή Κρασιού αναφέρουν τα εξής: «Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, όπως γνωρίζετε ολοκληρώθηκε φέτος με μεγάλη επιτυχία η Γιορτή Κρασιού της Αγχιάλου που αποτελεί σημαντικό θεσμό όχι μόνο για τον τόπο μας αλλά για την ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συμβολή και στήριξή σας στη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Θα θέλαμε επίσης να θέσουμε υπόψη σας τα οικονομικά οφέλη της εκδήλωσης που καταδεικνύουν της επιτυχίας της και έχουν ως ακολούθως.

Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στο ποσό των 23.784 € τα οποία επιμερίστηκαν ισόποσα στους συλλόγους μας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς».

Την επιστολή υπογράφουν ο Α.Σ. Πύρασος, η «Οξυά», ο Αθλητικός Σύλλογος «Φθιώτιδες Θήβες», ο Φιλοπρόοδος, Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Η Νέα Αγχίαλος» και η Ενωση Καταστηματαρχών Νέας Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου