ΤΟΠΙΚΑ

Καρμανιόλα ο δρόμος Βόλου – Ν. Αγχιάλου

καρμανιόλα-ο-δρόμος-βόλου-ν-αγχιάλου-372299

Χωρίς διαχωριστικό το δίκτυο ~ Αγιο είχαν τρία άτομα χθες σε τροχαίο, δεκάδες τα ατυχήματα στην περιοχή

Μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε κι άλλα θύματα χθες στο δρόμο καρμανιόλα Βόλος – Μικροθήβες καθώς στο τροχαίο που σημειώθηκε στις 11.55 το πρωί κοντά στη στροφή για τον Αγ. Γεώργιο Κυνηγών, υπήρξαν μόνο ελαφρά τραυματίες.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 55χρονη με κατεύθυνση προς Ν. Αγχίαλο, συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο εισήλθε στο επαρχιακό δίκτυο από κάθετο χωματόδρομο. Το αγροτικό στο οποίο επέβαινε ζευγάρι, εισήλθε στο δίκτυο από κάθετη σύνδεση από τα βόρεια της επαρχιακής οδού και επιχείρησε αριστερή στροφή προς Βόλο, αν και στο σημείο υπάρχει μικρή ορατότητα για τα επερχόμενα οχήματα, ενώ στο σημείο του οδοστρώματος υπάρχει σήμανση με αδιάλειπτη διπλή γραμμή.

Η οδηγός του ΙΧ, αμέσως μετά τη στροφή και με κατηφορικό δρόμο, είδε ξαφνικά στη μέση του οδοστρώματος το αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο προσπάθησε να αποφύγει, οδηγώντας το όχημά της στο αντίθετο ρεύμα αλλά το αγροτικό συνέχιζε τη στροφή με συνέπεια το ΙΧ να εμβολίσει το φορτηγάκι στην πόρτα του οδηγού και στο μπροστινό φτερό. Από τη σύγκρουση το λευκό audi, εξετράπη της πορείας του, βγήκε από το δρόμο και σταμάτησε πάνω σε ξύλινο στύλο του ΟΤΕ.

Αμεσα στο σημείο έφτασαν Τροχαία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ και οι τραυματίες διακομίστηκαν σοκαρισμένοι από τη σύγκρουση αλλά ευτυχώς με ελαφρά τραύματα στο Νοσοκομείο Βόλου.

«Ηρθαμε με επτά άτομα κι ένα διασωστικό όχημα και απεγκλωβίσαμε την 55χρονη οδηγό», ανέφερε ο Διοικητής της ΠΟΥ Βόλου κ. Χαρ. Πόζογλου που συντόνισε την επιχείρηση των πυροσβεστών.

Από τα αυτοκίνητα, με τη συνδρομή πυροσβεστών και ΕΚΑΒ, βγήκαν τρία άτομα που μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σε στύλο του ΟΤΕ σταμάτησε το Ι.Χ.

«Να μπει πινακίδα»

Ο κάτοικος της περιοχής κ. Γιαν. Φασιανός, ανέφερε πως στη δεξιά πλευρά του δρόμου με κατεύθυνση τη Ν. Αγχίαλο έχει αναπτυχθεί οικισμός αστυνομικών, ενώ από τον κάθετο δρόμο, εξυπηρετούνται κι άλλοι που έχουν κτήματα στην περιοχή.

«Εάν υπήρχε πριν τη στροφή προειδοποιητική πινακίδα ότι υπάρχει έξοδος οικισμού, ότι η περιοχή είναι κατοικημένη και πινακίδα με χαμηλό όριο ταχύτητας, θα λειτουργούσαν όλα αυτά αποτρεπτικά. Ομως στο πρανές του δρόμου υπάρχουν και ψηλά ξερόχορτα που περιορίζουν την ορατότητα» αναφέρει ο κ. Φασιανός, ενώ ένας ακόμη κάτοικος του οικισμού, αναφέρεται στις αναρίθμητες ράμπες που έχουν σύνδεση στο οδικό δίκτυο.

«Οποιος θέλει, χαράζει κάθετο δρόμο στο επαρχιακό δίκτυο, χωρίς μελέτη, χωρίς τίποτα. Κάθε λίγα μέτρα θα δείτε και από μια ράμπα, ακόμη και μετά από στροφές. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια αντιμετώπιση του προβλήματος, ούτε τακτοποίηση με αποτέλεσμα σε αυτό το δίκτυο που στερείται διαχωριστικής νησίδας ή μπάρας και υπάρχει κατηφόρα, να αναπτύσσονται ταχύτητες και σε συνδυασμό με την απρόσεκτη έξοδο διερχομένων από κάθετες συνδέσεις, να έχουμε συνεχώς ατυχήματα».

Γ. Φασιανός: Να μπει σήμανση

Τροχαίο στην Παρασκευοπούλου

Στο μεταξύ, τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τη μία στη συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου με Θειρών όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο κινούμενο στη Θειρών, κατά την έξοδό του στην Παρασκευοπούλου συγκρούστηκε με μοτοποδήλατο που οδηγούσε νεαρός ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

Ελαφρύς τραυματισμός δικυκλιστή στην Παρασκευοπούλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου