ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισε η πληρωμή φαρμακοποιών

αρχισε-η-πληρωμή-φαρμακοποιών-372189

Στάση αναμονής μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, που ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε άρση επ’ αόριστον της πίστωσης επί της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση αναλώσιμων υλικών για διαβητικούς και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Στα 240 μέλη του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν το ένα εκατ. ευρώ, και οι ασφαλισμένοι θα αναγκάζονταν να πληρώνουν για υλικά που δικαιούνται μέσω ΕΟΠΥΥ από την τσέπη τους, αν οι φαρμακοποιοί προχωρούσαν σε κινητοποιήσεις.

Η… απειλή κινητοποιήσεων φαίνεται ότι ερέθισε τα αντανακλαστικά του ΕΟΠΥΥ, που άρχισε να πληρώνει σταδιακά τους φαρμακοποιούς. «Κάποια μέλη μας έχουν εξοφληθεί για τον Ιανουάριο και ορισμένοι και για τον Φεβρουάριο. Όμως αντί της συνολικής πληρωμής των φαρμακοποιών ακολουθείται η τακτική της πληρωμής κομμάτι-κομμάτι, για να αποδυναμωθούν οι σύλλογοι», κατήγγειλε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστας Ματσιόλης.

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση, οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας θα παρακολουθούν στενά τη ροή των πληρωμών… «Αν δεν διορθωθεί η ροή των πληρωμών και η ενημέρωση που έχουμε από το τοπικό ΠΕΔΥ, θα επανεξετάσουμε τη στάση μας και αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο θα συγκαλέσουμε νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου», προειδοποίησε ο κ. Ματσιόλης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου