ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε διαθεσιμότητα 350 άτομα στη SOVEL Αλμυρού

σε-διαθεσιμότητα-350-άτομα-στη-sovel-αλμυρού-371988

Για τρεις εβδομάδες λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης

Σε διαθεσιμότητα για τρεις εβδομάδες το προσωπικό των 350 εργαζομένων, μονίμων και εργολαβικών στην Sovel του Αλμυρού. Η απόφαση ανακοινώθηκε χθες στο προσωπικό και αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία μετά τις 15 απολύσεις που προηγήθηκαν πριν περίπου 3 εβδομάδες.

Οι διαθεσιμότητες μετά τις απολύσεις έχουν προκαλέσει πανικό μέσα στο εργοστάσιο καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται για τις πρώτες απώλειες εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης. Ντόμινο φοβούνται από το Σεπτέμβριο τα συνδικάτα και μόλις η παραγωγική διαδικασία μπει σε κανονικούς ρυθμούς καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις βρίσκονται στο ρελαντί λόγω μείωσης παραγγελιών και καθίζησης του τζίρου.

Το προσωπικό του εργοστασίου που λειτουργεί στον Αλμυρό ενημερώθηκε χθες και η δυσάρεστη πληροφορία όπως ήταν φυσικό «ταξίδεψε» από στόμα σε στόμα αμέσως, προκαλώντας έντονη ανησυχία καθώς γίνεται σε μία περίοδο που η παραγωγική διαδικασία βρίσκεται σε κάμψη σε όλες τις επιχειρήσεις και οι επιπτώσεις της τραπεζικής αργίας και των περιορισμών που έχουν επιβάλλει τα capital controls δεν έχουν ακόμη καταγραφεί στο σύνολό τους.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν ένα μήνα είχε ανακοινωθεί η διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της Σιδενόρ Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε. στην οποία ανήκει και η ΣΟΒΕΛ στον Αλμυρό, από την Viohalco SA ενέκριναν οι μέτοχοι της εισηγμένης κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων τους.

Η διασυνοριακή συγχώνευση -σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία- εξυπηρετεί την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης και μακροπρόθεσμης υποστήριξης με κεφάλαια εξωτερικού των εργοστασίων παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Τα νέα κεφάλαια -σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες- που θα εισρεύσουν με τη συγχώνευση θα απεγκλωβίσουν κρίσιμο, ανενεργό, παραγωγικό δυναμικό, θα τονώσουν την εξαγωγική δραστηριότητα και θα ευνοήσουν τη διατήρηση και την αύξηση των υφισταμένων θέσεων εργασίας και απασχόλησης στον Αλμυρό και στην Θεσσαλονίκη.

Προερχόμενα πρωτίστως από υφιστάμενα διαθέσιμα της απορροφώσας Viohalco, τα κεφάλαια θα ανέλθουν σε μια πρώτη φάση σε 25 εκατ. ευρώ και θα επενδυθούν στα δύο εργοστάσια μέσω αυξήσεων κεφαλαίου που θα γίνουν στις χαλυβουργικές εταιρίες της Σιδενόρ Συμμετοχών «Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα ΑΕ» και «Sovel Ελληνική Εταιρεία Επεξεργασίας Χάλυβος ΑΕ», αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου