ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση για Βολιώτη σχεδιαστή ~ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟ

διάκριση-για-βολιώτη-σχεδιαστή-στη-δι-371985

Εκλεψε την παράσταση το design με τα μουσικά συρτάρια του Σάββα Ανδ. Λαζαρίδη

Σημαντική διάκριση για έναν νεαρό Βολιώτη στο χώρο του design. Ο Σάββας Ανδρ. Λαζαρίδης, βρέθηκε στη σπουδαιότερη διεθνή συνάντηση σχεδιαστών στον κόσμο του design στο Μιλάνο και παρουσίασε μία «μουσική συρταριέρα» . Το designέκλεψε την παράσταση, απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια και φυσικά πήρε τα εύσημα ο Βολιώτης νεαρός σχεδιαστής, καθώς σύμφωνα με εκθέτες και κριτές το μέλλον του, διαγράφεται πολύ λαμπρό στη συνέχεια.

Πολιτικός μηχανικός ο Βολιώτης Σάββας Λαζαρίδης, γιος του γνωστού γιατρού Ανδρέα Λαζαρίδη, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αποφάσι­σε να επικεντρωθεί στην αγάπη του για το design, ακολουθώντας μετα­πτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Piet Zwart της Ακαδημίας Willem de Kooning στο Ρότερνταμ.

Η συρταριέρα Domestichordophone είναι το πρότζεκτ που παρουσίασε σε συνεργασία με την Egle Jacinaviciute, ανταποκρινόμενος στο κεντρικό θέμα της σχολής του, Instruments: Reimaging the Music Room. Τα συρτάρια, τα οποία ανοίγουν και από τις δύο πλευρές, σε κάθε κίνηση τους παράγουν ήχους, τους οποίους μπορεί ο καθένας να ρυθμίσει από τα ειδικά μεταλλικά εξαρτήματα.

«Η συμμετοχή μου ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία», δήλωσε ο νεαρός Βολιώτης σχεδιαστής στο BHmagazino που βρέθηκε στην έκθεση και έκανε ειδικό αφιέρωμα τους έλληνες σχεδιαστές.

«Ως νέος στον χώρο του design θεωρώ πως η αλληλεπίδραση με το κοινό, αλλά και με designers από όλον τον κόσμο μόνο θετικά στοιχεία μού έδωσε. Πολύτιμη βάση για τα μελλοντικά πρότζεκτ μου», δήλωσε τέλος ο Σάββας Ανδ. Λαζαρίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου