ΤΟΠΙΚΑ

Εκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο κέντρο του Βόλου χθες το μεσημέρι  

εκρηξη-σε-υποσταθμό-της-δεη-στο-κέντρο-371846

Πανικός και αναστάτωση χθες το μεσημέρι στο κέντρο του Βόλου. Λίγο μετά τις 13:00 ακούστηκε δυνατός θόρυβος από έκρηξη σε υπόγειο πάρκινγκ επί της οδού Γκλαβάνη, μεταξύ του πεζοδρόμου της Ερμού και της οδού Δημητριάδος, και άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί.

Ευτυχώς, δεν σημειώθηκε τραυματισμός και δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Το περιστατικό αποδόθηκε σε βλάβη σε υποσταθμό μέσης τάσης της ΔΕΗ, που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν χωρίς ρεύμα τα καταστήματα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου για τέσσερις ώρες.

Οταν προκλήθηκε η βλάβη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έλαβε κλήση από αναστατωμένους πολίτες που ανέφεραν έκρηξη. Στο σημείο μετέβησαν πυροσβέστες με ένα όχημα αλλά και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι πυροσβέστες με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπήκαν άμεσα στο υπόγειο πάρκινγκ να εξακριβώσουν τι συνέβη. Δεν διαπίστωσαν φλόγα, ούτε υπήρχε άτομο στον εσωτερικό χώρο για να κινδυνεύει από τους καπνούς.

Από την περαιτέρω προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι καπνοί έβγαιναν από υποσταθμό μέσης τάσης της ΔΕΗ. Μάλιστα, πολίτης που είχε σταθμεύσει εκεί το αυτοκίνητό του, ανέφερε ότι έχει ξαναπαρουσιαστεί παρόμοιο πρόβλημα και είναι προφανές ότι η εγκατάσταση είναι παλιά.

Οι πυροσβέστες αποχώρησαν και ανέλαβαν ενέργειες τεχνικοί της ΔΕΗ, που πάλευαν επί ώρες να επιδιορθώσουν τη ζημιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν αποδόθηκε σε αστοχία υλικού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη σε έναν από τους διακόπτες του υποσταθμού, να ενεργοποιηθούν τα συστήματα ασφαλείας και να βγάλουν εκτός τη γραμμή ρεύματος για την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων.

Χωρίς ρεύμα παρέμειναν καταστήματα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στην Γκλαβάνη, τη Δημητριάδος, την Αγίου Νικολάου την Ογλ, ενώ από τη διακοπή τρεις πολίτες εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ, περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν από τους πυροσβέστες άμεσα.

Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα επί ώρες και τελικά κατάφεραν να επαναφέρουν τη γραμμή που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας γύρω στις 16:50 και η προαναφερόμενη περιοχή επανασυνδέθηκε με ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ έχει στόχο να προχωρήσει στην αναβάθμιση του υποσταθμού, ώστε να μην παρουσιαστούν άλλα προβλήματα στο μέλλον.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου