ΤΟΠΙΚΑ

«Χωρίς αντιπλημμυρικά έργα ο Αλμυρός ένα χρόνο μετά τον Ιανό»  

χωρίς-αντιπλημμυρικά-έργα-ο-αλμυρός-371569

Να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες και να μεριμνήσουν άμεσα για την τάχιστη αποκατάσταση των προβλημάτων που προκλήθηκαν στον Αλμυρό από τον Ιανό ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος από τους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Σε σχετικά ερώτηση που κατέθεσε σημειώνει ότι έναν χρόνο μετά την επέλαση της σφοδρής κακοκαιρίας από την περιοχή του Αλμυρού, οι παρεμβάσεις στην αποκατάσταση των ζημιών δεν έχουν ούτε κατά διάνοια ολοκληρωθεί, σε σημείο μάλιστα που τα πρόχειρα έργα αποκατάστασης που έχουν γίνει να δημιουργούν τεράστια καθημερινά προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

«Φυσικά ούτε λόγος και για τα απαραίτητα πρόσθετα αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζεται η περιοχή για να προστατευθεί αποτελεσματικά από μια νέα κακοκαιρία εν όψει χειμώνα», τονίζει.

Οπως ενημερώνει, η επισκευή της γέφυρας του Χολορέματος δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν οι αποκαταστάσεις και στη λιμνοδεξαμενή του Αλμυρού και η αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης στην Ευξεινούπολη και το Κρόκιο.

«Το ίδιο χρονοβόρα αποδεικνύεται πως είναι και η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες κατοίκους, επαγγελματίες και ιδιώτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν λάβει μόνο προκαταβολές από τα ποσά που δικαιούνται όπως και των αποζημιώσεων αγροτών για ζημίες σε αγροτικό εξοπλισμό.

Στο κατώφλι ενός ακόμα χειμώνα με απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα, η περιοχή του Αλμυρού παραμένει ανοχύρωτη, ενώ πολίτες, επαγγελματίες και αγρότες δεν έχουν ακόμη λάβει το σύνολο των αποζημιώσεων που δικαιούνται», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου