ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωση του Προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας για τα όσα αναφέρει ο κ. Σκοτινιώτης

δήλωση-του-προέδρου-του-τεε-μαγνησίας-371422

Έκπληξη μου προκαλεί η δήλωση του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, ο οποίος στρέφεται ευθέως προς το πρόσωπό μου και όχι μόνο.

Του απαντώ ότι θα έπρεπε να είναι καλύτερα πληροφορημένος όταν αναφέρει πράγματα στην επιστολή του προς του ΤΕΕ και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας, που δεν ισχύουν.

Πρώτον ο νόμος που επικαλείται ο κ. Σκοτινιώτης και αναφέρει ότι τα κτίρια της εκπαίδευσης θα πρέπει να κατασκευάζονται μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ισχύει από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ οι σχετικές αποφάσεις για τα κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη λήψη των οποίων εγώ δεν συμμετείχα, είχαν παρθεί πριν από τη δημοσίευση του συγκεκριμένου νόμου.

Προφανώς οι σύμβουλοι του στο συγκεκριμένο θέμα ήταν απληροφόρητοι.

Εγώ προσωπικά ως προϊστάμενος του τμήματος μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ελέγχομαι από ανώτερα όργανα για το θέμα μελετών, τα οποία και αποφασίζουν για την πορεία τους. Άρα δεν έχω καμία συμμετοχή, στη λήψη αποφάσεων για τον τρόπο εκτέλεσης των μελετών όπως το γνωρίζει ο κ. Σκοτινιώτης και τεχνηέντως το αποκρύπτει.

Θα γνωρίζει ο κ. Σκοτινιώτης ότι οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κοζάνης όπως και άλλοι έχουν προχωρήσει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για πλατείες. Μάλιστα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης έχει προχωρήσει σε τέσσερις περιπτώσεις για πλατείες που δεν είναι σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπως είναι η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο. Όσο για τα χρηματικά βραβεία ιδεών που δίνονται, αυτά ήταν συμβολικά.

Τέλος, ποτέ δεν αρνήθηκα ως πρόεδρος του ΤΕΕ τη συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, για μεγάλα θέματα της πόλης, αντιθέτως μάλιστα την επιζητούμε τόσο εγώ όσο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Στη προκειμένη περίπτωση όμως λέω στον κ. Σκοτινιώτη, ότι οι Αρχιτέκτονες της Μαγνησίας έχουν δίκιο και κάνει λάθος να προχωρήσει τη συγκριμένη μελέτη ενός τόσου σημαντικού έργου όπως είναι αυτή η κεντρικότατη πλατεία του Βόλου επωμιζόμενος ο ίδιος για λογαριασμό της πόλης, την κατασκευή μιας πλατείας που μόνο σημείο αναφοράς δεν θα είναι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου