ΤΟΠΙΚΑ

Στο τιμόνι της Αστυνομικής Διεύθυνσης

στο-τιμόνι-της-αστυνομικής-διεύθυνση-3706

Σε μια σεμνή εκδήλωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ο ταξίαρχος Απόστολος Αλαμάνας, ο οποίος τοποθετήθηκε ως υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής παρέδωσε χθες τα καθήκοντά του στον Γιώργο Ταμβάκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

«Είναι τιμή μου που αναλαμβάνω τη διοίκηση της Α.Δ Μαγνησίας μετά την επιτυχημένη πορεία σας, ως Διευθυντής, για την οποία σας τίμησε και η Πολιτεία απονέμοντας σας ανώτατο βαθμό ως αξιωματικό», είπε απευθυνόμενος στον προκάτοχό του ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, παρουσία των δύο νέων υποδιευθυντών Βασίλη Γιαννουλή και Γιάννη Τόλια, διευθυντών, διοικητών και αστυνομικών.

«Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας μακροχρόνια, έχει καταξιωθεί στην συνείδηση των πολιτών του Νομού αλλά και ευρύτερα ως ένα σύνολο αστυνομικών υπηρεσιών που ήταν πάντα στο πλευρό των πολιτών, που με κάθε μέσο προσπαθούσε να εξασφαλίσει και να παγιώσει το αίσθημα ασφάλειας», τόνισε ο κ. Ταμβάκης, διαβεβαιώνοντας ότι οι προσπάθειες για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και νομιμότητας θα συνεχιστούν με κάθε τρόπο.

Ανέφερε ως πρώτιστο καθήκον τη διασφάλιση των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών, στο πλαίσιο ευνομίας, αλληλεγγύης και κοινής ειρήνης και σε αυτή την κατεύθυνση κάλεσε κάθε πολίτη της Μαγνησίας, «σε ένα κοινό αγώνα ενάντια στο έγκλημα, υποβοηθώντας το έργο των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στηρίζοντας τους πρώτιστα ηθικά και ψυχικά».

Ο Γ. Ταμβάκης απένειμε στον Απ. Αλαμάνα τιμητική πλακέτα και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Με συγκίνηση δήλωσε ότι αποχωρίζεται τους συνεργάτες του, φιλότιμους και πολύτιμους, όπως τους χαρακτήρισε ο Απ. Αλαμάνας.

«Νοιώθω υπερήφανος που η πατρίδα, με τίμησε να την υπηρετήσω από τη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας, που με εμπιστεύθηκε να την εκπροσωπήσω σε κρίσιμες θέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Επίσης νοιώθω έναν απέραντο σεβασμό για την Ελληνική Αστυνομία, που με εμπιστεύτηκε και συνεχίζει να με εμπιστεύεται τοποθετώντας με σε νευραλγικές και ευαίσθητες Υπηρεσίες».

Παρέλαβε, όπως είπε, την ΑΔΜ σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή και επωμίσθηκε βαριά ευθύνη έναντι του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ. της τοπικής κοινωνίας, απέναντι στους αστυνομικούς, αλλά και της πατρίδας συνολικά. «Θεωρώ ότι την έφερα στο ακέραιο σε πέρας. Παρά τις δυσχερείς συνθήκες προχωρήσαμε τάχιστα στον εντοπισμό των τοπικών προβλημάτων και διαμορφώσαμε μια σύγχρονη και ευέλικτη αστυνομική διεύθυνση, ικανή να ανταποκριθεί στις τρέχουσες, αλλά και στις μελλοντικές ανάγκες ασφάλειας της περιοχής, αξιοποιώντας τους υπάρχοντες ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους και υποδομές», ανέφερε ο κ. Αλαμάνας και πρόσθεσε:

«Αυτά είναι ενδεικτικά. Δεν θεωρώ σκόπιμο να κάνω αυτή τη στιγμή απολογισμό του έργου που επιτελέσθηκε στη θητεία μου. Αυτό θα το κάνετε εσείς, αυτό το έργο σας ανήκει ολοκληρωτικά, και σας παρακαλώ να είστε αυστηροί και δίκαιοι στην κρίση σας», είπε απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, τους οποίους ευχαρίστησε από καρδιάς και τους κάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό, με πνεύμα αγάπης και συναδελφικότητας.

Τους προέτρεψε να θέσουν τον άνθρωπο στο κέντρο των ενεργειών τους, να έχουν ως πρότυπα εκείνους που διακρίνονται για το ήθος, την εντιμότητα και τις αξίες τους, να είναι υπερήφανοι που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, «που με τις προσπάθειες του προσωπικού της, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της, τις καλές και τις κακές της στιγμές έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της τοπικής κοινωνίας αλλά και στο να διατηρείται αυτή υπό καθεστώς ασφάλειας».

«Πρέπει σε κάθε περίπτωση να ενισχύσουμε την ήδη στενή σχέση αστυνομίας και κοινωνίας. Να εκπληρώσουμε όταν και όποτε απαιτηθεί τη βαριά υποχρέωση, της διαφύλαξης βωμών και εστιών και της μεγάλης και ένδοξης ιστορίας μας. Ιδιαίτερα σήμερα, υπό τις τρέχουσες, δύσκολες για την χώρα, περιστάσεις, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για την τήρηση αυτής της υπόσχεσης και το δικό μας υψηλό ηθικό να αποτελεί για τους υπόλοιπους Έλληνες, πηγή έμπνευσης, υπερηφάνειας και σιγουριάς», τόνισε ο κ. Αλαμάνας και ευχήθηκε δύναμη και κάθε επιτυχία στον νέο αστυνομικό διευθυντή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου