ΤΟΠΙΚΑ

«Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον μας» ~ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ

την-κυριακή-κρίνεται-το-μέλλον-μας-μ-369344

«Η Θεσσαλία δεν μπορεί να διοικηθεί από «άδεια καρέκλα»», τόνισε χθες από το Βόλο

Μήνυμα σε όλους τους Θεσσαλούς να συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών «γιατί σ’ αυτές καθορίζεται και κρίνεται το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλίας» έστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» στον Βόλο.

«Οι εκλογές της 25ης Μαΐου δεν είναι δημοσκόπηση της στιγμής ούτε καταγράφονται πολιτικές δυνάμεις. Είναι ψήφος – απόφαση για τα επόμενα πέντε χρόνια της Θεσσαλίας, ψήφος – απόφαση για τα επόμενα πέντε χρόνια της αιρετής περιφέρειας, ψήφος – απόφαση ώστε τα επόμενα πέντε χρόνια να δώσουμε όλοι μαζί λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός και ανέδειξε εκ νέου το γεγονός ότι στο συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» όπως είπε «είμαστε οι πραγματικά ανεξάρτητοι. Δεν είμαστε ούτε το μακρύ χέρι κανενός κόμματος, ούτε έσπευσε την περασμένη Δευτέρα, αρχηγός πολιτικού κόμματος να πανηγυρίσει για μας όπως έκανε για άλλο ανθυποψήφιο.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος ήταν ενωτικός στην τοποθέτησή του τονίζοντας ότι «απευθυνόμαστε σε όλους τους Θεσσαλούς ανεξάρτητα από την πολιτική προέλευση και τοποθέτησή τους. Δεσμευτήκαμε και κάναμε πράξη η αιρετή περιφέρεια να είναι το «σπίτι όλων των Θεσσαλών», χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Φέραμε την δημιουργική ανατροπή στην αυτοδιοίκηση αγκαλιάζοντας, υιοθετώντας και υλοποιώντας όλες τις θετικές και εποικοδομητικές προτάσεις από όπου και αν προέρχονται. Γιατί μόνη μας φροντίδα είναι η Θεσσαλία και κάθε οικογένεια Θεσσαλών στον τόπο μας. Γι’ αυτό προχωράμε όλοι μαζί, προχωράμε μπροστά. Για το Θεσσαλό δημιουργό, για τη Θεσσαλία που νικά».

«Ψηφίζουμε για το μέλλον μας»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Κώστας Αγοραστός επισήμανε ότι η ψήφος της Κυριακής είναι καθοριστική για το μέλλον της Θεσσαλίας και επισήμανε

«Το διακύβευμα του δεύτερου γύρου, της Κυριακής που μας έρχεται, της 25ης Μαΐου, του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών, είναι η ίδια η Θεσσαλία, το παρόν και το μέλλον της. Οι Θεσσαλοί καλούνται να επιλέξουν την Κυριακή μεταξύ αυτών που έχουν συγκεκριμένο σχέδιο και εφαρμόσιμο, κοστολογημένο πρόγραμμα με έργα και δράσεις που ξεκινούν από την πρώτη ημέρα της νέας θητείας κι εκείνων που ουσιαστικά ζητούν «λευκή επιταγή», δεν έχουν ούτε σχέδιο, ούτε πρόγραμμα, γεγονός που επιχειρούν να κρύψουν πίσω από αοριστολογίες και γενικόλογες διαπιστώσεις. Αυτών που έχουν να επιδείξουν συγκεκριμένο, μετρήσιμο έργο, πιστεύουν και γνωρίζουν τον θεσμό της αιρετής αυτοδιοίκησης κι εκείνων που έθεσαν υποψηφιότητα από κομματικό καθήκον, για να καταγράψει δυνάμεις το κόμμα τους και για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια συγκεκριμένων κομματικών στελεχών από την περιοχή μας. Αυτών που έχουν αποδείξει ότι είναι ταγμένοι και αφοσιωμένοι στην αυτοδιοίκηση κι εκείνων που έθεσαν υποψηφιότητα για να… φύγουν αμέσως μετά τις εκλογές».

«Δεν εφησυχάζουμε – δεν χαλαρώνουμε»

Ο Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε ότι η διαφορά των 113.117 ψήφων από τον δεύτερο συνδυασμό δίνει σιγουριά νίκης στο συνδυασμό, ωστόσο , χρειάζεται όλοι να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν. «Εμείς δεν εφησυχάζουμε ούτε χαλαρώνουμε. Πιστεύουμε πως κάθε ψήφος είναι αναντικατάστατη, έχει αξία, είναι δύναμη για την Θεσσαλία. Είναι η δύναμη που οδηγεί την Θεσσαλία στη νέα εποχή.

Συνεπώς, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό της «Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών» τόσο ισχυρότερο είναι το μήνυμα ενότητας που εκπέμπουμε σ’ όλη την Ελλάδα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της αιρετής περιφέρειας στη νέα θητεία. Και τη χρειάζεται η Θεσσαλία αυτήν την δύναμη τα επόμενα χρόνια: για τα μεγάλα έργα, τις υποδομές, το νερό, την απόκρουση επιλογών που αντιβαίνουν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του τόπου μας και της κοινωνίας. Τη χρειάζεται η Θεσσαλία για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας. Τη χρειάζεται η Θεσσαλία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και των μεγάλων έργων. Την χρειάζεται η Θεσσαλία γιατί ενωμένοι διεκδικούμε και κερδίζουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αιχμές κατά Ν. Τσιλιμίγκα

«Η Θεσσαλία χρειάζεται περιφερειάρχη που να ασχολείται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Η Θεσσαλία δεν μπορεί να διοικηθεί από «άδεια καρέκλα» ούτε μπορεί ένας ή μία αντιπεριφερειάρχης να υποκαθιστά τον περιφερειάρχη κι εκείνος να περνά από το γραφείο μια – δυο ώρες το απόγευμα… Ο ρόλος του περιφερειάρχη είναι κομβικός στη λειτουργία της περιφέρειας. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται 24ωρη απασχόληση με σχέδιο, συνέπεια και προοπτική» συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας , αιχμή που αφορούσε τον έτερο υποψήφιο της παράταξης «Θεσσαλών Συμπολιτεία» Νίκο Τσιλιμίγκα.

Παράλληλα έκανε στο πρόγραμμα της νέας 5ετίας, επικρίνοντας τους συνυποψηφίους του ότι ενώ δεν είχαν προτάσεις και δεν κατέθεσαν κανένα πρόγραμμα επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα λέγοντας «Αοριστολογία, υποσχεσιολογία, ανυπαρξία θέσεων και προτάσεων. Εμείς τους καλέσαμε και τους είπαμε: Να το, το πρόγραμμά μας, το έχουμε. Το πρόγραμμα αυτό, δεν είναι πρόγραμμα του Κ. Αγοραστού, ούτε της «Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών». Είναι πρόγραμμα των Θεσσαλών και μόνο εκείνων, γιατί μέσα εδώ διεισδύουν οι Θεσσαλικές επιθυμίες, μέσα σ αυτό το πρόγραμμα διεισδύουν οι λύσεις για τα Θεσσαλικά προβλήματα. Είναι τα «θέλω» για την αντιμετώπιση ανεργίας, 71 εκατ. και πλέον, είναι τα «θέλω» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της φτώχειας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα της πρόνοιας και της υγείας, για την αντιμετώπιση των αγροτικών και των κτηνοτροφικών προβλημάτων. Είναι τα «θέλω» των ανθρώπων του πολιτισμού, των ανθρώπων του τουρισμού, των ανθρώπων της μικρής και μεσαίας επιχείρησης».

Εξάλλουέκανε ένα μίνι απολογισμό του έργου της περιφερειακής αρχής, σημειώνοντας ότι «ξεμπλοκάραμε όλα τα μεγάλα έργα, 77 ημιτελή έργα από το Γ’ ΠΕΠ τα ολοκληρώσαμε και έτσι δεν χάνει ούτε ένα ευρώ η χώρα μας και η εθνική οικονομία. Πήραμε πάνω μας μια ωρολογιακή βόμβα που λέγεται Κάρλα, γιατί θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της Κάρλας και μόνο η αιρετή Περιφέρεια, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μπορεί να το λύσει. Και εμείς το πήραμε πάνω μας. Δώσαμε σε όλα τα χρόνια προβλήματα λύσεις, είτε λέγεται ηλεκτροκίνηση στο σιδηρόδρομο, είτε λέγεται λιμάνι, και κανένας δεν μιλάει για αυτό και δεν έχει εντάξει στο πρόγραμμά του το λιμάνι του Βόλου. Εμείς εντάξαμε στο νέο ΕΣΠΑ έργα για το λιμάνι, για να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα του λιμανιού. Εχουμε εντάξει και ξεκινάμε και την ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Βόλος – Λάρισα, και σε όλη Θεσσαλία. Δώσαμε λύση στον περιφερειακό, δώσαμε λύση στα αθλητικά κέντρα, στα αθλητικά έργα στην Μαγνησία, αλλά και σε όλη την περιφέρεια. Και φέραμε ισόρροπη ανάπτυξη».

Κατέληξε τέλος δηλώνοντας ότι «σε περιόδους προεκλογικές λέγονται και υπερβολές, καμιά φορά και τερατολογίες. Παρόλα αυτά εμείς τους θεωρούμε όλους συνεργάτες και θα συνεργαστούμε μαζί τους στο περιφερειακό συμβούλιο».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου