ΛΑΡΙΣΑ

Κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για τη διαχείριση της πανδημίας

κριτική-της-λαϊκής-συσπείρωσης-θεσσα-366813

Τοποθετήθηκε μέσω ανακοίνωσης για τη διαχείρηση της πανδημίας η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Η κυβέρνηση θεώρησε ότι μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό και την επικοινωνιακή τρομολαγνεία, χρυσοπληρώνοντας μια σειρά ΜΜΕ για να κρύβουν τις τεράστιες ευθύνες της, την ίδια στιγμή που συστηματικά αποδομεί και εμπορευματοποιεί το δημόσιο σύστημα υγείας, που δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για τα ΜΜΜ που εξακολουθεί να στοιβάζει τους μαθητές στις τάξεις, που δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα σε πολλούς χώρους εργασίας.

Σε αυτό το μίγμα πολιτικής όρισε ως πρωταγωνιστή την αστυνομοκρατία, τον περιορισμό θεμελιωδών δικαιωμάτων και μετακύλησε τη δική της πολιτική ευθύνη στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Μέσα από αντιφατικά μηνύματα που εξέπεμπε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οδήγησε μεγάλο μέρος του πληθυσμού να είναι επιφυλακτικό. Και η κυβερνητική απάντηση σ’ αυτό είναι η εξαγορά με τα δωρεάν δεδομένα και τώρα με τις αναστολές εργασίας.
Τα εμβόλια είναι ένα όπλο της επιστήμης για την μείωση και την εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων και δεν μπορούν να αποτελούν προϊόν εξαγοράς ή εξαναγκασμού ή μέσο για να οδηγηθούν εργαζόμενοι στην εξαθλίωση. Η μαζικότητα των εμβολιασμών είναι κοινωνική ανάγκη, πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης και όχι μέσο διαχωρισμού του λαού.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, δεν συμφωνεί με τις αναστολές, το κόψιμο του μισθού, τα πρόστιμα και πιθανόν αύριο σε απολύσεις.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση:
• Να ανακαλέσει τις αναστολές εργασίας, τις απειλές για απολύσεις και τα πρόστιμα προς τους εργαζομένους
• Να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να μην οδηγεί τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας
• Να προωθήσει τον δημόσιο δωρεάν εμβολιασμό με όλα τα ασφαλή εμβόλια με πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό.
• Να προχωρήσει στην ουσιαστική, στοχευμένη και προσωποποιημένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον εμβολιασμό που θα βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία και θα απαντά σε υπαρκτά ερωτήματα.
• Να χορηγεί δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) σε όλους τους πολίτες.
• Να εκτελούνται από δημόσιες δομές και δωρεάν, τα Rapid test.
• Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις.
• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και προμήθεια όλων των αναγκαίων φαρμάκων και υλικών.
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του συγχρωτισμού στα ΜΜΜ, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, μέτρα στους μεγάλους χώρους δουλειάς”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου