ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση «μπουλντόζα» στα Ασπρόγεια Διμηνίου

επιχείρηση-μπουλντόζα-στα-ασπρόγε-366146

Επιχείρηση «μπουλντόζα» για την αποκατάσταση της νομιμότητας σε αυθαιρεσίες ιδιώτη, που έφραξε δρόμο με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστη η περιοχή Ασπρόγεια στο Διμήνι, έβαλε μπροστά χθες ο δήμος Βόλου.

Παρουσία του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, που διαμήνυσε σε αυστηρό τόνο ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι αυθαιρεσίες που στρέφονται κατά του κοινωνικού συμφέροντος, jcb του δήμου προχώρησαν στην κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών που έκανε ιδιώτης για να φράξει έναν χώρο που όμως δεν του ανήκει, αλλά είναι δημοτική έκταση.

Την καταγγελία για την αυθαίρετη κατασκευή είχαν κάνει πριν από λίγες μέρες κάτοικοι της περιοχής που ζήτησαν την παρέμβαση του δήμου.

«Αυτά που ήξεραν ορισμένοι να τα ξεχάσουν. Μετά από την καταγγελία δημοτών σπεύσαμε στην περιοχή για να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα», επισήμανε ο δήμαρχος, ενώ σε ανάρτησή του στα social media αναφερόμενος στο θέμα τόνιζε: «Σήμερα (χθες) το πρωί με συνεργεία του Δήμου Βόλου προχωρήσαμε στην αποψίλωση αυθαιρέτων κατασκευών που είχαν γίνει σε δημοτική περιουσία στην περιοχή Ασπρόγεια Διμηνίου. Απόφαση είναι να προασπίσουμε την νομιμότητα και τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Βόλου που βέβαια ανήκουν στους Βολιώτες».

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος επίσης προανήγγειλε ανάλογη παρέμβαση και στην περιοχή του χειμάρρου Ξηριά, όπου υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές στις οποίες διαμένουν αθίγγανοι.

Ο κ. Μπέος ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει για το θέμα και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και ζήτησε τη συνδρομή της περιφέρειας, προκειμένου να αποξηλωθούν οι αυθαίρετες κατασκευές, πριν πλημμυρίσει ο χείμαρρος και θρηνήσουμε θύματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου