ΤΟΠΙΚΑ

Αγώνας για τις αποκαταστάσεις δρόμων σε Ζαγορά – Μούρεσι και Νότιο Πήλιο

αγώνας-για-τις-αποκαταστάσεις-δρόμων-366108

Μάχη για να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους γρήγορα και παράλληλα να είναι προετοιμασμένοι για το νέο κύμα κακοκαιρίας που επίκειται δίνουν οι δήμοι του Ανατολικού Πηλίου. Χθες για τρίτη συνεχόμενη μέρα τα συνεργεία των δήμων Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας συνέχιζαν ακατάπαυστα τις εργασίες.

Οι καταρρακτώδεις βροχές του περασμένου Σαββατοκύριακου προκάλεσαν κατολισθήσεις, υπερχειλίσεις χειμάρρων, καταστροφές στα εσωτερικά και τα αγροτικά δίκτυα. Στη δίνη των καιρικών φαινομένων βρέθηκαν Μακρυράχη, Ζαγορά, Πουρί, Αργαλαστή, Σηπιάδα.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης είπε: «Προσπαθούμε να ανοίξουμε την αγροτική οδοποιία για να μπορέσουν να μεταφερθούν τα προϊόντα των αγροτών. Υπάρχουν μηχανήματα στο Πουρί, στη Ζαγορά, στη Μακρυράχη και συνεχώς ανακαλύπτουμε και άλλες ζημίες στα κτήματα».

Οι καταστροφές στο αγροτικό δίκτυο και στις καλλιέργειες είναι πολύ μεγάλες.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Ρεπανίδης είπε ότι «προσπαθούμε να παρέμβουμε άμεσα για να διευκολυνθούν οι αγρότες, καθώς η αγροτική οδοποιία είναι σε κακή κατάσταση».

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην ύδρευση, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ζημιές και αν και είχε δοθεί νερό τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο απαιτούνταν διορθωτικές παρεμβάσεις.

Σκληρή μάχη για την αντιμετώπιση των ζημιών δίνεται και στο Νότιο Πήλιο, όπου υπάρχουν επίσης πολλά προβλήματα.

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Σηπιάδος Νίκος Μαμάς ενημέρωσε ότι χθες δόθηκε πρόσβαση στην παραλία του Μουρτιά όπου ο δρόμος είχε κοπεί, ενώ η Περιφέρεια καθάρισε τις φερτές ύλες στη Λύρη στο σημείο όπου υπήρχε η υπερχείλιση και παρουσιάστηκε πρόβλημα τις προηγούμενες μέρες.

Παράλληλα τα συνεργεία του δήμου καθαρίζουν το εσωτερικό δίκτυο, καθώς σε απομακρυσμένες περιοχές υπάρχουν προβλήματα και χθες σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους.

Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες στον Αγιο Σπυρίδωνα, ενώ σήμερα θα γίνουν εργασίες καθαρισμού του ρέματος στον Πλατανιά.

Στον οικισμό του Προμυρίου τα συνεργεία απομακρύνουν χώματα, ενώ από το μεγάλο όγκο νερού των προηγούμενων ημερών προκαλούνται νέες καταστροφές με υποχωρήσεις σε πεζούλες.

Η Δημοτική Ενότητα δουλεύει σε άμεση συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και την Τεχνική της Υπηρεσίας, τις οποίες ευχαριστεί για τη συνδρομή.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Παρρησιάδης ενημέρωσε ότι στην Αργαλαστή συνεχίστηκε χθες ο καθαρισμός του οδικού δικτύου όπου απαιτούταν και ιδιαίτερα των ρείθρων ενόψει της νέας κακοκαιρίας.

Επισημαίνεται ότι υπάρχουν πολλές ζημιές στο αγροτικό δίκτυο στις Δημοτικές Ενότητες Σηπιάδος και Αργαλαστής όπου γίνονται επίσης εργασίες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου