ΤΟΠΙΚΑ

Μεταστεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών

μεταστεγάζεται-το-αστυνομικό-τμήμα-μ-366008

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών από το από το ακατάλληλο κτίριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα, στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου Μηλεών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Βαγγέλη Νασιόπουλο, ξεπεράστηκαν όλες οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και πλέον ανοίγει ο δρόμος της μετακόμισης.

Ήδη συνεργεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου έχουν μπει μέσα στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου και προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες, όπως επισκευές, ελαιοχρωματισμοί και διαρρυθμίσεις. Ο κ. Νασιόπουλος εκτιμά ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνει και η μεταστέγαση του Α.Τ. Μηλεών στο κτίριο-κόσμημα.

«Πρόκειται για ένα θέμα που ταλάνιζε την περιοχή τα τελευταία τέσσερα χρόνια», σημείωσε ο κ. Νασιόπουλος.

Όπως είναι γνωστό και με βάση πρακτικό από την Επιτροπή της Κτηματικής Υπηρεσίας, το σημερινό οίκημα όπου στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών έχει κριθεί ακατάλληλο για τους εξής λόγους: δεν υπάρχουν χώροι αναμονής πολιτών, για το γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων, για αποθήκη οπλισμού, για αποθήκη υλικού και αρχείων, για αποδυτήρια προσωπικού, για στάθμευση υπηρεσιακών οχημάτων και οχημάτων των πολιτών που προσέρχονται για την εξυπηρέτησή τους. Επιπλέον, δεν υπάρχουν τουαλέτες πολιτών και η υπάρχουσα για το προσωπικό είναι κοινή (ανδρών – γυναικών), ο χώρος του κρατητηρίου βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου, δεν είναι αυτός που προβλέπεται και είναι αδύνατη η επιτήρησή του, και η ηλεκτρική εγκατάσταση είναι παλαιά με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι σημερινές ανάγκες της υπηρεσίας. Ακόμη, λόγω έλλειψης χώρου, σε όλα τα γραφεία υπάρχει αρχείο και σε όλους τους χώρους, τοίχους και οροφές, υπάρχει εμφανής υγρασία.

Η νέα στέγη του Α.Τ. Μηλεών, θα γίνει στο νεοκλασικό κτίριο του Ειρηνοδικείου, που είναι εμβαδού 500 τ.μ. και είναι σε θέση να στεγάσει με άνεση τις λειτουργίες της αστυνομίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου