ΤΟΠΙΚΑ

Ταχύρρυθμα σεμινάρια ΕΚΑΒ για τους 4 οδηγούς

ταχύρρυθμα-σεμινάρια-εκαβ-για-τους-4-οδ-365521

Του Αχιλλοπουλείου που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Στην εξυπηρέτηση περιστατικών του Νοσοκομείου βρίσκονται από χθες οι τέσσερις πρώην οδηγοί του Αχιλλοπουλείου που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στις 8 Απριλίου.

Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας οι δύο οδηγοί θα είναι στην αντιμετώπιση χρόνιων περιστατικών, ο τρίτος στην Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας και ο τέταρτος στη διάθεση του Νοσοκομείου για εξυπηρέτηση κάθε ανάγκης.

Τη Δευτέρα, 26 Μαΐου, και μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιούνη οι οδηγοί θα παρακολουθήσουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση στο ΕΚΑΒ Λάρισας. Στο διάστημα που θα ακολουθήσει οι τέσσερις οδηγοί θα τοποθετηθούν ως τρίτοι οδηγοί στο ΕΚΑΒ Βόλου ώστε να παρακολουθούν την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών και να εκπαιδευτούν για το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ μέχρι να βγουν σε κίνηση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη.

Εξάλλου, στο δυναμικό του ΕΚΑΒ εντάχθηκε και τυπικά από χθες το σύνολο των πρώην οδηγών των νοσοκομείων του ΕΣΥ που είχαν τεθεί σε πρόγραμμα κινητικότητας-διαθεσιμότητας από τις 8 Απριλίου 2014.

Την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τη μετάταξη – μεταφορά 552 οδηγών από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στο ΕΚΑΒ. Είχε προηγηθεί στις 2 Μαΐου 2014 δημοσίευση ΦΕΚ για τη μετάταξη-μεταφορά 46 οδηγών που είχαν τεθεί σε δεκαπενθήμερη διαθεσιμότητα (πολύτεκνοι, με αναπηρία κ.ά.) μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις του Βόλου και οι οποίοι ήδη ακολουθούν ταχύρρυθμη εκπαίδευση (περίπου τριών εβδομάδων) προκειμένου να αναλάβουν ως διασώστες του ΕΚΑΒ. Αναλόγως με τις δεξιότητες που έχουν, οι οδηγοί θα μπουν σε προγράμματα εξυπηρέτησης των επειγόντων ή των τακτικών περιστατικών.

Να σημειωθεί ότι από τους συνολικά 598 πρώην οδηγούς των νοσοκομείων οι 168 μετατάσσονται στην Κεντρική Υπηρεσία ΕΚΑΒ (καλύπτει Αθήνα, Κόρινθο, Θήβα, Λιβαδειά, Κάρυστο, Κύμη, Χαλκίδα, Κύθηρα) και 77 στο παράρτημα Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη, Βέροια, Εδεσσα, Γιαννιτσά, Κιλκίς, Κατερίνη, Χαλκιδική).

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου