ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη του κ. Ιγνατίου στο Στρατόπεδο «Γεωργούλα»

επίσκεψη-του-κ-ιγνατίου-στο-στρατόπεδ-365349

Ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού

Στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» βρέθηκε χθες Τρίτη οΜητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μετά από πρόσκληση του Διοικητή της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Ταξιάρχου κ. Πέτρου Καρλέ.

Ο Μητροπολίτης τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και μίλησε στους αξιωματικούς και τους οπλίτες, μεταφέροντάς τους την αγάπη και την εμπιστοσύνη που τρέφει ο λαός προς τον Ελληνικό Στρατό.

Στο τέλος, προσέφερε ως ευλογία σε όλους τους παρευρισκομένους την Καινή Διαθήκη (προσφορά της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας), και τους προέτρεψε να την μελετήσουν για ν’ ανακαλύψουν την αλήθεια, που είναι ο Χριστός, όπως είπε.

Στο μεταξύ, ο κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε χθες στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου του οικισμού Στρόφυλου Αγίου Βλασίου Πηλίου, στο πλαίσιο της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου.

Οι κάτοικοι του οικισμού, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, τιμούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού, ενώ ο φετινός εορτασμός είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς για πρώτη φορά επισκέφθηκε επίσημα τον οικισμό ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Πριν από την απόλυση, τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε, εκ μέρους των κατοίκων του οικισμού, ο πρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Αγιος Νικόλαος» κ. Δημήτριος Τζαβέλας. Από την πλευρά του ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στον οικισμό του Στρόφυλου και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου Νικολάου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου