ΤΟΠΙΚΑ

Χάκαραν ηλεκτρονική συναλλαγή Βολιώτη και τράβηξαν από λογαριασμό του 15.000 €

χάκαραν-ηλεκτρονική-συναλλαγή-βολιώ-36494

Θύμα απίστευτης ηλεκτρονικής απάτης έπεσε επιχειρηματίας στον Βόλο, που είδε ποσό ύψους 15.000 ευρώ να κάνει φτερά από τον λογαριασμό του από τη μία στιγμή στην άλλη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Επιτήδειοι κατάφεραν να του αποσπάσουν τον κωδικό μίας χρήσης για συναλλαγή μέσω e-banking, παρακολουθώντας απλώς το κινητό του τηλέφωνο.

Το θύμα δεν δέχτηκε προηγουμένως ούτε ύποπτο τηλεφώνημα στο κινητό, ούτε μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ούτε είχε καμία απολύτως επικοινωνία και επαφή με τους απατεώνες, που του άρπαξαν τα χρήματα.

Πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρονική απάτη, που διαπράττεται με τέτοιο τρόπο, ενώ το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών υποτίθεται ότι είναι απολύτως ασφαλές για τους χρήστες του.

Ο παθών δεν προέβη σε εσφαλμένη ενέργεια για να τον εξαπατήσουν οι επιτήδειοι, αντίθετα αντιλήφθηκε έγκαιρα τη μεταφορά χρημάτων και έσπευσε να ειδοποιήσει την τράπεζα.

Το κακό ήταν ότι η αναμονή 10 λεπτών, που χρειάστηκε προκειμένου να επικοινωνήσει με υπαλλήλους, έφθανε για να εξαφανιστούν τα χρήματά του και να μεταφερθούν σε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς σε τράπεζες χώρας της Ευρώπης.

Η περίεργη ηλεκτρονική απάτη καταγγέλθηκε και η Εισαγγελία Βόλου διενεργεί προκαταρκτική προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ο επιχειρηματίας ζητεί να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι. Δεν μπορεί να εξηγήσει τι συνέβη.

Ο ίδιος δεν μπήκε σε ιστότοπο παγίδα για να αρπάξουν επιτήδειοι προσωπικά του στοιχεία. Δεν έχει σημειωθεί ποτέ μέχρι σήμερα αντίστοιχο κρούσμα εξαπάτησης στον Βόλο και τη Μαγνησία.

Η πρωτότυπη απάτη με χακάρισμα του κινητού του επιχειρηματία, του μηνύματος ασφαλείας που δέχτηκε στο κινητό του και της συναλλαγής που εκτελούταν εκείνη τη στιγμή μέσω διαδικτύου, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και παράλληλα προβληματισμό.

Οι αρχές εκτιμούν ως μόνο θετικό να αποτελεί μεμονωμένο κρούσμα. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν όλες οι συναλλαγές χρηστών του διαδικτύου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου