ΤΟΠΙΚΑ

Αγκαλιά για την «Κιβωτό» από Ελλάδα και εξωτερικό

αγκαλιά-για-την-κιβωτό-από-ελλάδα-κα-364485

Πρωτοφανής κινητοποίηση για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής εθελοντικής δομής

Συγκινητική ήταν για μια ακόμη φορά η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα αλληλεγγύης για την κάλυψη των αναγκών της «Κιβωτού του Κόσμου». Πρωτοφανής κινητοποίηση σημειώθηκε σε πανελλαδική κλίμακα προκειμένου να εφοδιαστούν με ρούχα, σχολικά είδη και τρόφιμα, για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών, τα παιδιά που φιλοξενούνται στην συγκεκριμένη εθελοντική δομή.

Δεκάδες δέματα «ταξίδεψαν» από όλη την Ελλάδα, ακόμη και το εξωτερικό, για να φτάσουν στον προορισμό τους, δίνοντας μηνύματα στήριξης, ενδιαφέροντος και φροντίδας στα τριάντα παιδιά που φιλοξενούνται στην δομή που λειτουργεί στο Διμήνι.

Πριν από τρεις περίπου μήνες κοινοποιήθηκε η σχετική ανακοίνωση, με τους υπεύθυνους της «Κιβωτού» να διαπιστώνουν για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη που κυριαρχεί παντού. «Αφού καλύφθηκαν οι ανάγκες σε τρόφιμα, διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος συνέχιζε να μας καλεί και να ρωτάει για τις ανάγκες μας. Ετσι απευθυνθήκαμε και πάλι στον κόσμο, ζητώντας την κάλυψη των σχολικών των παιδιών», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κοινωνική λειτουργός Εύα Καραβοσιάνη, υπεύθυνη για την «Κιβωτό» του Βόλου.

Η πολυπόθητη βοήθεια κατέφθασε από παντού, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμη και το εξωτερικό, ενώ παραμένουν τα αιτήματα για την κάλυψη πάγιων αναγκών όπως η θέρμανση για τον χειμώνα.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Καραβοσιάνη, η δομή έχει ανάγκη και από χρηματικές εισφορές, πέρα από την προσφορά σε είδος, για να καλυφθεί το κόστος του πετρελαίου αλλά και των υγρών καυσίμων που είναι αναγκαία για τα οχήματα της δομής που εξυπηρετούν τις μετακινήσεις των παιδιών.

Παράλληλα, απευθύνεται έκκληση για εθελοντές εκπαιδευτικούς, φιλολόγους και μαθηματικούς, για παιδιά γυμνασίου. Κλείνοντας, η υπεύθυνη της δομής απευθύνει, εκ μέρους του έμψυχου δυναμικού «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την αγάπη και την φροντίδα με την οποία περιβάλλουν τα παιδιά και την «Κιβωτό του Κόσμου».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου