ΤΟΠΙΚΑ

Στην πρώτη θέση σκίτσο Βολιώτη σε διεθνή διαγωνισμό

στην-πρώτη-θέση-σκίτσο-βολιώτη-σε-διεθ-363938

Ο Κωνσταντίνος Τσανάκας κατέκτησε την πρώτη θέση σε μεγάλο διαγωνισμό σκίτσου, ανάμεσα σε πλήθος συμμετεχόντων

Σκιτσογράφος με αναγνωρισμένο ταλέντο ο Βολιώτης Κωνσταντίνος Τσανάκας, απέσπασε ζηλευτή πρωτιά σε διεθνή διαγωνισμό σκίτσου με θέμα την προσελήνωση. Ο πολυτάλαντος Βολιώτης, ο οποίος συνεργάζεται με έντυπα του εξωτερικού, σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη, ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε πλήθος συμμετοχών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Φέτος ο διεθνής διαγωνισμός «World Humor Awards» με έδρα την Ιταλία διεξήχθη στην πόλη Σάλσοματζόρε με συνολικές συμμετοχές πάνω από 300 επαγγελματίες σκιτσογράφους από 60 χώρες. Ο διαγωνισμός είχε κεντρικό θέμα «50 χρόνια από την προσελήνωση» και οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αποτυπώσουν με την δική τους οπτική ματιά το θέμα, εντάσσοντας χιουμοριστικές πινελιές.

Το βραβευμένο έργο που παρουσιάζει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, απεικονίζει με πολύ έμπνευση και δημιουργική διάθεση, έναν αστροναύτη την ώρα της προσελήνωσης, κρατώντας ένα smartphone στο δεξί του χέρι, με δεκάδες καρδούλες και likes να πλημμυρίζουν το διάστημα. Το συγκεκριμένο, εξαιρετικά ευφάνταστο, ομολογουμένως, σκίτσο, αποτυπώνει εύστοχα την άποψη του δημιουργού για την προσελήνωση, με σύγχρονες αναφορές.

Σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού που ήταν τα πενήντα χρόνια από την προσελήνωση του 1969, ο κάθε δημιουργός είχε την δυνατότητα να αποδώσει το θέμα είτε με αναφορές στο παρελθόν είτε «σχολιάζοντας» με την δύναμη της εικόνας, πως θα ήταν σήμερα η προσελήνωση. Ο ταλαντούχος Βολιώτης απέδωσε την πρώτη επαφή με τα μυστήρια του διαστήματος, με αναφορά στο σήμερα, εντυπωσιάζοντας την κριτική επιτροπή.

«Ευχάριστη έκπληξη» χαρακτήρισε ο ίδιος την πρωτιά που κατέκτησε, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι σε κάθε διαγωνισμό που συμμετέχει έχει το βλέμμα στραμμένο στην διάκριση.

Το σκίτσο του ταλαντούχου Βολιώτη απέσπασε διεθνές βραβείο

Βραβευμένος δημιουργός

Η διεθνής πρωτιά που απέσπασε πρόσφατα ο Βολιώτης δημιουργός, αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στο καλλιτεχνικό βιογραφικό του.

Τον Μάιο του 2018, εξάλλου, απέσπασε την δεύτερη θέση στον διεθνή διαγωνισμό σκιτσογραφίας του περιοδικού «DON QUICHOTTE» με κεντρικό θέμα «Child brides», δηλαδή τους γάμους ανηλίκων που συμβαίνουν ακόμα σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη πέρσι τον Ιούνιο με συνολικά 400 συμμετέχοντες από 62 χώρες, με τον Βολιώτη δημιουργό να κερδίζει και πάλι τις εντυπώσεις με το ταλέντο του.

Κάθε βραβείο που αποσπά, είναι αναγνώριση του ταλέντου του, το οποίο φάνηκε από μικρή ηλικία. «Ζωγραφίζω από πολύ μικρός. Είναι ένα αντικείμενο το οποίο δεν έχω σπουδάσει, αλλά είναι το πρώτο πράγμα που θυμάμαι να κάνω. Ανακάλυψα νωρίς ότι μπορώ να ζωγραφίζω και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά» υπογραμμίζει.

Ο Κωνσταντίνος εργάζεται ως αναλυτής δεδομένων σε εταιρία, παράλληλα με την σκιτσογραφία, με τα έργα του να κοσμούν έντυπα του Βελγίου, της Ευρώπης αλλά και της Νέας Υόρκης.

Βέρος Βολιώτης

Γέννημα – θρέμμα Βολιώτης, αποφοίτησε από το 13ο δημοτικό σχολείο Βόλου, το 3ο Λύκειο και το Μουσικό Σχολείο Βόλου, για να ακολουθήσουν σπουδές στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο με επίκεντρο τα εφαρμοσμένα μαθηματικά.

Μετά την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών σπουδών μετέβη στο Βέλγιο όπου εργάστηκε για ορισμένο διάστημα, για να επιστρέψει και πάλι στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Η πατρική γειτονιά στην περιοχή του Οξυγόνου βρίσκεται πάντα στην καρδιά του κι όπως υπογραμμίζει, κάθε φορά που το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του, επισκέπτεται τον Βόλο όπου ζουν οι γονείς και οι συγγενείς του.

Το σκίτσο είναι αγαπημένη δραστηριότητα κι όπως υπογραμμίζει ο ίδιος «είναι πολύ ευχάριστη και συναρπαστική διαδικασία να αποτυπώνεις την επικαιρότητα, σκιτσάροντας». Η συγκεκριμένη διαδικασία γεμίζει με ευχάριστα συναισθήματα την ψυχή του και γι αυτό τον λόγο, άλλωστε, συνεχίζει, με την ίδια πάντα ζέση και ανάλογο ενθουσιασμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου