ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας

συναγερμός-στη-διεύθυνση-δευτεροβάθ-363848

Συναγερμός σήμανε χθες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μετά από ενημέρωση για κρούσμα σε υπάλληλο. Κλειστή χθες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, προκειμένου να απολυμανθούν οι χώροι, με το έμψυχο δυναμικό να υποβάλλεται σε ράπιντ τεστ.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με την ενημέρωση του διευθυντή δευτεροβάθμιας Χαράλαμπου Σταχτέα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «υπήρξε κρούσμα υπαλλήλου στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας, ο οποίος διακινήθηκε σε όλους τους ορόφους για υπηρεσιακούς λόγους και επειδή θεωρηθήκαμε όλοι ότι είμαστε πλησιέστερες επαφές, υποβληθήκαμε σε ράπιντ τεστ».

Τα γραφεία έκλεισαν στις 11 χθες το πρωί και αναμένεται να λειτουργήσουν και πάλι σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απολύμανσης.

Αναφερόμενος στα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη δευτεροβάθμια, ο κ. Σταχτέας υπογράμμισε ότι ανέρχονταν χθες σε 30, τα οποία εντοπίστηκαν σε μαθητές, με 2 επιπλέον να αφορούν σε εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα ο κ. Σταχτέας τόνισε ότι τα κρούσματα εντοπίζονται σε διάφορα τμήματα, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την σημασία τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων εντός και εκτός του σχολείου, για να προσθέσει ότι «εντός του σχολείου τηρούνται απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα».

«Μας προβληματίζει η κατάσταση, διατηρούμε την ψυχραιμία μας και ως διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, απευθυνόμαστε στους αγαπητούς γονείς και στους μαθητές για να τους πούμε ότι χρειάζεται να συνασπιστούμε όλοι μαζί, προκειμένου να φονεύσουμε τον απειλητικό κορονοιό. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν εμβολιαστούμε. Αυτό είναι το μήνυμα» επεσήμανε ο κ. Σταχτέας.

Στην πρωτοβάθμια

Δώδεκα κρούσματα καταγράφηκαν χθες σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Παράλληλα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Απόστολο Μούσιο, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία.

«Παρ’ όλο που οι μαθητές έχουν αφομοιώσει όλα τα υγειονομικά μέτρα, υπάρχει ανησυχία διότι αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς τα κρούσματα και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Παρόλο που τηρούνται όλα τα μέτρα των υγειονομικών πρωτοκόλλων που μας έχουν αποστείλει η επιτροπή των ειδικών, μάσκες, αερισμός των αιθουσών, διαφορετικά διαλείμματα, διαφορετικοί είσοδοι και έξοδοι, αυτό που μας ανησυχεί τις τελευταίες μέρες είναι ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στην περιοχή μας και μέσα στις σχολικές μονάδες» επεσήμανε ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών.

Δωρεάν σελφ τεστ

Από σήμερα θα προμηθεύονται οι μαθητές μέχρι και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου τα πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self τεστ από τα φαρμακεία προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες ελέγχου από 18 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω του self test είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές.

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).

Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος, δηλαδή κρούσμα σε συμμαθητή.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία πραγματοποιείται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου