ΤΟΠΙΚΑ

Στον αέρα η μετακίνηση μαθητών

στον-αέρα-η-μετακίνηση-μαθητών-363644

Καθημερινός «Γολγοθάς» η μετακίνηση μετ’… εμποδίων για πέντε μαθητές από το Ελιος, λόγω της έλλειψης επιδοτούμενου δρομολογίου, για να καλύπτεται καθημερινά η μετάβασή τους στο ΕΠΑΛ της Σκοπέλου. Την ίδια στιγμή, το σχολείο τελεί υπό κατάληψη – απεργία, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται έντονα, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το πρόβλημα της εξαιρετικά δύσκολης μετακίνησης παραμένει στον «αέρα» καθώς αναδείχθηκε άγονος ο διαγωνισμός που προκήρυξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και έληξε προχθές, με τον δήμο Σκοπέλου και τη σχολική κοινότητα να ζητούν την άμεση εξεύρεση λύσης.

Το πρόβλημα υφίσταται από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μετακινούνται με ίδια μέσα, γεγονός που συνάγεται ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους και τους γονείς τους.

Όπως εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο πρόβλημα, το ΕΠΑΛ Σκοπέλου συστεγάζεται με το ΓΕΛ Σκοπέλου και λειτουργεί απογευματινές ώρες, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούν τους μαθητές τα δρομολόγια του λεωφορείου, τα οποία διαρκούν μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι.

Για να εξυπηρετούνται οι μαθητές από το Ελιος απαιτείται είτε τροποποίηση δρομολόγιων είτε η προσθήκη και απογευματινού δρομολόγιου, για να μην επιβαρύνονται γονείς και μαθητές με το κόστος της μετάβασης και της επιστροφής, σε καθημερινή βάση.

«Αναδείχθηκε άγονη η δημοπρασία που προκήρυξε η Περιφέρεια, για τη μετακίνηση των μαθητών, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι πέντε μαθητές από το Ελιος» επισημαίνει ο δήμαρχος Σκοπέλου, για να προσθέσει ότι «πρέπει να επαναληφθεί η δημοπρασία, για την εξασφάλιση μεταφορικού μέσου για τους πέντε μαθητές».

Με αίτημα την άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα, ο δήμαρχος Σκοπέλου, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του σχολείου επί σειρά ετών, ζητεί από την Περιφέρεια να πράξει τα δέοντα.

Το ίδιο αίτημα μεταφέρει στους αρμόδιους και ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Σκοπέλου Φίλιππος Λεμονής, ενώ επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το ίδιο αίτημα διατυπώνουν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

«Για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχουν ενημερωθεί τόσο η Περιφέρεια όσο και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, και εναπόκειται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας να προβλέψει το ποσό που απαιτείται για τη μετακίνηση των μαθητών. Η δημοπρασία προκηρύχθηκε μαζί με όλα τα σχολεία του Νομού, αλλά στη δική μας περίπτωση δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Εχουμε ενημερώσει το δήμαρχο και τους γονείς και καταβάλλουμε προσπάθεια να αναδειχθεί το θέμα, που αφορά τη χρηματοδότηση της γραμμής» υπογραμμίζει ο κ. Λεμονής.

Στόχος και πρόθεση της δημοτικής αρχής, σημειωτέον, είναι η υλοποίηση της πρότασης που έχει κατατεθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προκειμένου να αποκτήσει δικό του κτίριο το ΕΠΑΛ Σκοπέλου και να λειτουργεί πρωινές ώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου