ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο του Πηλίου

συνεχίζεται-η-αποκατάσταση-βλαβών-στ-363319

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, προϋπολογισμού 1.500.000,00€, στο πλαίσιο του έργου «Άμεση αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΕΜΣ».

Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου και πιο συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο Μηλιές – Ξουρίχτι, οι οποίες προκλήθηκαν από έντονες και ακραίες βροχοπτώσεις. Στη θέση «Καλαμάκι» κατασκευάζεται τοιχίο εδραζόμενο σε έγχυτους πασσάλους μήκους 100,00μ περίπου και σε βάθος εκσκαφής περίπου 7,00μ.

Παράλληλα με την εργολαβία τεχνικών του Νομού, προϋπολογισμού 1.800.000,00€, έχουν εκτελεσθεί έργα αντιστήριξης, τοιχία με πασσάλους στις θέσεις Μακρυνίτσα, Μακρυράχη, Πτελεό, Χάνια και έπεται η κατασκευή τοιχίου στο Χόρτο. Με την εργολαβία άμεση αποκατάσταση βλαβών έχουν εκτελεσθεί τεχνικά και αντιπλημμυρικά έργα στην Ανακασιά, στο Σανατόριο και είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στην οδό πρόσβασης προς Πουριανό Σταυρό, στη θέση Πλιασίδι.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας παρεμβαίνουμε καθημερινά και προβαίνουμε σε εργασίες αποκατάστασης βλαβών του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας. Οι ανωτέρω εργασίες αφορούν στο οδικό μας δίκτυο στο Νότιο Πήλιο. Οι παρεμβάσεις μας σε όλο το Νομό συνεχίζονται, εκεί όπου κρίνονται απαραίτητες, σε συνεργασία πάντα με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες, τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου